Hátrányból nyert a DVSC, gól nélküli döntetlen Miskolcon

2024. augusztus. 31., 22:11   |    

Hátrányból nyert a DVSC, gól nélküli döntetlen Miskolcon
Fotó: MTI

A DVSC hátrányból fordítva 3-1-re legyőzte a ZTE FC-t, a DVTK 1-0-ra nyert az ETO FC ellen az OTP Bank Liga 6. fordulójának szombati játéknapján.

Debreceni VSC-Zalaegerszegi TE 3-1 (0-1)
Gólszerzők: Dzsudzsák (54., 11-esből), Ferenczi (64.), Domingues (96.), illetve Dénes (5.)

Amilyen rosszul alakult a meccs eleje a Debrecennek, olyan jónak volt mondható a zalaiak kezdése. A vendégek ugyanis az ötödik percben egy szöglet utáni jó kombináció végén megszerezték a vezetést, amelyben nagy szerepe volt a Dénes Vilmosról teljesen megfeledkező hajdúsági védelemnek is. Hátrányban jóval veszélyesebbé vált a hazaiak játéka, igaz, a Zalaegerszeg nagyjából negyed óra elteltével már inkább a védekezésre koncentrált. Abban, hogy a szünetig a DVSC nem tudott egyenlíteni, nagy szerepe volt a kapus Gundel-Takácsnak, aki kétszer is nagy védéssel mentette meg a góltól a zalai kaput. Fordulás után sem változott a játék képe, az állás viszont hamarosan igen: Bárány harcolt ki tizenegyest, a büntetőt pedig Dzsudzsák magabiztosan a bal felső sarokba lőtte, ezzel a mostani idény első hazai debreceni gólját szerezte. Tíz perccel később a csapatkapitány egy remek gólpasszal jeleskedett, mert miután nagyszerű labdával hozta helyzetbe Ferenczit, utóbbi közelről nem hibázott. A folytatásban nagyon keveset volt a labda a zalaiaknál, s bár így is adódott előttük lehetőség, az egyenlítés végül nem jött össze, sőt, Dzsudzsák nagyszerű indításából a csereként beállt Domingues iramodhatott meg, egyéni akciója végén pedig végleg eldöntötte a három pont sorsát. A hajdúságiak három nyeretlen mérkőzés után diadalmaskodtak ismét, és ez volt az idénybeli első hazai sikerük. A ZTE idegenben változatlanul nem tudott még győzni a szezonban, egy döntetlen mellett ez volt a második veresége. A DVSC együttesét ezen a meccsen Dombi Tibor irányította, a pénteken vezetőedzőnek kinevezett Máté Csaba ugyanis vasárnap kezdi meg a munkát a hajdúsági megyeszékhelyen.

Diósgyőri VTK-ETO FC Győr 0-0

A házigazda uralta az első félidőt, rengeteg helyzetet dolgozott ki, míg a győriek kontrákra rendezkedtek be, és kis híján egy ilyen gyors ellenakció végén megszerezték a vezetést. A diósgyőriek fölénye a félidő hajrájában góllá érett, azonban VAR-vizsgálat után érvénytelenítették a találatot. A játék képe a fordulást követően sem változott, a Diósgyőr mezőnyfölényben futballozott - egy alkalommal a keresztléc mentett a vendégek helyett -, de továbbra sem született meg az első gól. Az utolsó negyedórában a győriek már csak a döntetlen megtartására törekedtek, és némi szerencsének is köszönhetően sikerrel is jártak, miután Szatmári fejese a 93. percben nem sokkal, de célt tévesztett. A DVTK sorozatban a harmadik meccsét hozta le kapott gól nélkül, ugyanakkor a sereghajtó ellen nyilvánvalóan inkább a három pontnak örült volna a gárda.

OTP Bank Liga NB I. 6. forduló

Sorsolás
2024. 08. 30. 20:00
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2024. 08. 31. 17:45
Debreceni Nagyerdei Stadion
2024. 08. 31. 20:00
DVTK Stadion
2024. 09. 01. 15:00
Kecskeméti Széktói Stadion
2024. 09. 01. 17:30
Paksi FC Stadion
2024. 09. 01. 19:45
Groupama Aréna

Tabella

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS