Hétfő este eldőlhet a feljutás kérdése a Merkantil Bank Ligában

2024. május. 18., 20:12   |    

Hétfő este eldőlhet a feljutás kérdése a Merkantil Bank Ligában

A feljutás szempontjából nagyon fontos mérkőzéssel zárul a Merkantil Bank Liga 33. fordulója: az ETO a Vasast fogadja. Egyelőre a piros-kékek állnak jobban, egy ponttal vezetnek.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Vasárnap, Balmazújváros, 16.00)

A Nyíregyháza (minden bizonnyal) utoljára játszik a pályaválasztóként a balmazújvárosi albérletben. A mostani teljes szezon nézve a Merkantil Bank Ligában veretlen maradt ott, csak három döntetlen töri meg a győzelmeket. A Szpari már hetek óta bajnok, nem csupán feljutó, de a második vonal bajnoka is. A Csákvár egy óriási bravúrral és a Gyirmót vereségével még akár hatodiknak is előreléphet. A legutóbbi két meccsét megnyerő gárda, a nagyon szoros középmezőny elején áll, három ponttal szerzett eddig többet, mint a most tizenkettedik Budafok.

BFC SIÓFOK–HR-RENT KOZÁRMISLENY
(Vasárnap, Siófok, 17.00)

A Siófok sorsa az előző fordulóban eldőlt, búcsúzik a Merkantil Bank Ligától. Otthon, február 18. óta, mindössze egy bajnoki mérkőzését tudta megnyerni. A legutóbbi öt bajnoki találkozójából csupán egyet tudott megnyerni. A Kozármisleny, noha a legutóbbi két találkozóját elveszítette, az ötödik helyen áll, előrébb már nem tud lépni, hátrább meg nem valószínű, hogy csúszik. Története legjobb szezonját zárja majd a jövő héten.

TISZAKÉCSKEI LC–BVSC-ZUGLÓ
(Vasárnap, Tiszakécske, 17.00)

Ha a Tiszakécske győzni tudott volna a múlt héten, most őrülten izgalmas mérkőzésre készülne, hiszen még befoghatná a BVSC-t. Ám Gyirmóton döntetlent játszott, s ezzel eldőlt, hogy nem marad bent a Merkantil Bank Ligában. Így aztán a szép hazai búcsú a tét. A zuglóiak ellenben sokat nyerhetnek ezen a mérkőzésen. Egy ponttal állnak a már kieső helyen lévő PMFC előtt. A tiszakécskei kirándulás után az utolsó fordulóban a Honvédot fogadják

BUDAPEST HONVÉD–GYIRMÓT FC GYŐR
(Vasárnap, Tiszakécske, 17.00)

A legutóbbi fordulóban aratott győzelmével a Honvéd a mezőny első felébe ugrott fel, matematikailag is biztosította a bennmaradását. A Bozsik Stadionban a legutóbbi öt meccsén vagy négy gólt szerezve nyert (kétszer), vagy szerzett gól nélkül kikapott (háromszor). A Gyirmót a hatodik helyen áll, a legutóbbi három fordulóban mindössze egy pontot szerzett. Vendégként legutóbb kikapott Balmazújvárosban a bajnok Nyíregyházától, de előtte kétszer nyert.

SZOMBATHELYI HALADÁS–FC AJKA
(Vasárnap, Szombathely, 17.00)

A súlyos anyagi problémákkal küzdő Haladás három ponttal áll a PMFC előtt, nehéz két mérkőzés vár rá az idény hajrájában. A legutóbbi két hazai mérkőzését elveszítette. Az Ajka a legutóbbi öt fordulóban négyszer kikapott, csak a bajnok Nyíregyházát győzte le. Öt ponttal áll a 15. helyezett PMFC előtt. Az utolsó fordulóban az ETO-t fogadja majd.

SOROKSÁR SC–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
(Vasárnap, Soroksár, 17.00)

Mind a két csapat a középmezőnybe tartozik, a Kazincbarcika egy ponttal többet szerzett eddig. A borsodi csapat a nyolcadik, a fővárosi a tizedik. A Soroksár pályaválasztóként legutóbb kikapott a Mosonmagyaróvártól, az volt otthon az első veresége február 14. óta. A Kazincbarcika a legutóbbi idegenbeli mérkőzését megnyerte, mégpedig Szombathelyen.

BUDAFOKI MTE–PÉCSI MFC
(Vasárnap, Budafok, 17.00)

A Budafok az elmúlt hetek jó szereplésének tulajdoníthatóan előrelépett a 12. helyre, de még nem biztos a bennmaradása, öt ponttal áll a PMFC előtt. Döntetlen ellenben bőven elég neki. Ugyanakkor a csapat az elmúlt hetekben kiválóan szerepel a Promontor utcában, a legutóbbi öt mérkőzésén 15 (!) pontot gyűjtött. A PMFC bajban van, ha kikap, akár már ebben a fordulóban megpecsételődhet a sorsa. Idegenben idén még egyetlen pontot sem szerzett.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Vasárnap, Szeged, 17.00)

A legutóbbi három fordulóban mindössze két pontot gyűjtő szegediek elveszítették már matematikai esélyüket is a feljutásra, miután a második helyezett Vasassal szemben nyolc pontra nőtt a hátrányuk. A negyedik helyen zárják majd a szezont, sem előrébb, sem hátrább nem kerülhetnek. A Mosonmagyaróvár már hetekkel ezelőtt elveszítette matematikai esélyét a bennmaradásra. Ennek ismeretében talán meglepő, hogy a legutóbbi három idegenbeli mérkőzését kivétel nélkül megnyerte.

ETO FC GYŐR–VASAS FC
(Hétfő, Győr, 20.00)

A forduló előtt a Vasasnak 64, az ETO-nak 63 pontja van. Ebből következően, ha a piros-kékek győznek, bebiztosítják feljutásukat, hiszen az utolsó forduló előtt négy pontra nő az előnyük. Ha döntetlent játszanak, a mostanihoz hasonlóan egypontos előnnyel várják majd a fordulót. Ha ellenben az ETO győz, kétpontos előnyre tesz szert. Az utolsó játéknapon a győriek majd Ajkán lépnek pályára, a Vasas a Soroksárt fogadja. A legutóbbi három fordulóban az ETO kilenc, a Vasas hét pontot gyűjtött, mindkét csapat jó formában van.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS