Hibátlan maradt a Győr, a Pápa és a Pécs

2011. július. 23., 22:00   |    

Hibátlan maradt a Győr, a Pápa és a Pécs

Az OTP Bank Liga 2. fordulójának szombati játéknapján az Újpest és a Vasas sem tudta megszerezni első pontjait.

Három büntető, hat gól

 

Haladás Sopron Bank – Budapest Honvéd 2-4 (1-2)

Vezette: Szilasi Szabolcs (Vámos Tibor, Márton Zsolt)

Gólszerző: Tóth P. a 25., Kenesei (11-esből) az 51., ill. Danilo (11-esből) a 16., Danilo (11-esből) a 37., Novák a 64., Lovric a 74. percben

Kiállítva: Horváth A. a 85. percben

 

A mérkőzés első nagy lehetősége a hazaiak előtt adódott az 5. percben, ám az első gólt a Honvéd szerezte: a 15. percben a Tchami buktatásáért megítélt büntetőt Danilo értékesítette (0-1). A Haladás a 24. percben egyenlített, Marián Sluka szögletét követően Tóth Péter 8 méterről fejelt a léc alá (1-1). Bár a folytatásban a hazaiak voltak aktívabbak, gólt a Honvéd szerzett, a Danilo elleni szabálytalanságért befújt tizenegyest a sértett váltotta gólra (1-2). A szünet előtt a Haladás még lőtt egy kapufát, majd a fordulás után egyenlített is, a találkozó harmadik büntetőjéből Kenesei Krisztián volt eredményes (2-2). A Honvéd a 65. percben bizonyította, hogy akciógólt is képes szerezni, egy jobb oldali szöglet után Novák Alexisz 15 méterről lőtt a kapu közepébe (2-3). A találkozó a 72. percben dőlt el, ezúttal is szöglet után talált a kapuba a Honvéd, Tchami beadásából Ivan Lovric fejelt a léc alá (2-4). A vendégek 10 emberrel fejezték be a mérkőzést Horváth Adrián kapott pirosat a 85. percben.

 

 

Két szabadrúgásgól okozta a Siófok vesztét

 

Lombard Pápa Termál FC - BFC Siófok 2-0 (0-0)

Vezette: Takács János (Kelemen Attila, Bozó Zoltán)

Gólszerző: Maric a 47., Maric a 77. percben

 

A találkozó első félideje kevés eseményt hozott, a pápaiak valamivel aktívabban futballoztak, de eredmény nélkül. A fordulás után már a gól sem maradt el, a Lombard a 47. percben jutott vezetéshez: Goran Maric 23 méterről, szabadrúgásból vette be Milinte Árpád kapuját (1-0). A pápaiak a gól után is támadásban maradtak, és a 77. percben megduplázták előnyüket: Maric ezúttal is jó húsz méterről, szabadrúgásból csavart a hálóba, beállítva a 2-0-ás végeredményt.

 

 

Egy gól döntött Győrben

 

Győri ETO FC - Újpest FC 1-0 (0-0)

Vezette: Solymosi Péter (dr. Varga Zsolt, Berettyán Péter)

Gólszerző: Pilibiatis az 53. percben

 

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, gyakran kerültek veszélybe a kapuk, főleg az újpesti védőknek volt dolguk, az ETO ugyanis többet támadott az első félidőben. A szünetig nem született gól, az 53. percben azonban beérett a hazai fölény, vezetéshez jutott a Győr: Dudás Ádám mintegy 25 méterről lőtt kapura, életerős próbálkozása után a labda a bal kapufáról kipattant, az érkező Linas Pilibaitis pedig közelről a hálóba passzolt (1-0). A találat után változott a játék képe, az Újpest jóval aktívabb lett, a hazaiak pedig az eredmény tartására rendezkedtek be. Végül a győriek jártak sikerrel, gól a lefújásig nem született, az ETO megszerezte második győzelmét, az Újpest pedig továbbra is pont nélküli.

 

 

Hibátlan maradt az újonc

 

Vasas-Híd - Pécsi MFC 1-2 (0-0)

Vezette: Radványi Ádám (Demeter János, Márkus Tamás)

Gólszerző: Gáspár az 51., ill. Horváth Zs. a 49, Nagy O. a 71. percben

 

Vasas-helyzetekkel kezdődött a mérkőzés, de a hazaiak próbálkozásai nem vezettek eredményre, a pécsiek kapusa, Dibusz Dénes többször is bravúrral védett. Az angyalföldiek az első félidőben szinte végig fölényben játszottak, a fordulás után azonban gyorsan hátrányba kerültek, a 49. percben Horváth Zsolt kapott pontos indítást, majd a kifutó kapus fölött a hálóba emelt (0-1). Két perccel később egyenlített a Vasas, Bárányos Zsolt szögletét követően Gáspár József 4 méterről fejelt a hálóba (1-1). A hazai találat után feljavult a meccs színvonala, s a Pécs több veszélyes támadása közül az egyik góllal végződött: a 71. percben Marko Scepanovic 20 méteres lövését követően a labda a kapufát találta telibe, a kipattanót Nagy Olivér közelről továbbította a kapuba (1-2). A hajrában a Vasas már nem tudta megmenteni az egyik pontot, a pécsiek két forduló után két győzelemmel állnak a tabellán.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Futsal BL - Kikapott a Sportingtól a Haladás
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal MK – Elkészült a második kör sorsolása
Bajnokságok / Kupák
Futsal BL - Vereséggel rajtolt a Haladás
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I - A hajrában szerzett góllal nyert az Újpest Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS