Holender az első gólok specialistája, Varga 11-nél jár

2023. április. 21., 14:58   |    

Holender az első gólok specialistája, Varga 11-nél jár

Az OTP Bank Liga 28. fordulója előtt megnéztük, hogy a liga legeredményesebb támadóinak góljai az esetek hány százalékában voltak első gólok.

A gól, az gól, mindig dicsőség bevenni az ellenfél kapuját, de nagy különbség van aközött, hogy valaki csapata első találatát szerzi, vagy csak a harmadikat, negyediket. Ezért kíváncsiak voltunk arra, hogy kik azok a játékosok, akik képesek beindítani csapatuk góltermését. Az elemzés során csak azokat vizsgáltuk, akik legalább hét gólt szereztek az idei szezonban.

Az elemzés alapján megállapítható, hogy Holender Filipnek a góljai voltak legnagyobb arányban első gólok (hét gólból hat). Kristoffer Zachariassen (Ferencváros) és Katona Bálint (Kecskemét) szintén hét gólt szerzett, az ő esetükben öt találat volt első gól. A góllövőlistát vezető Varga Barnabás 21 góljából 11 jött a legfontosabb pillanatban.

Általánosságban elmondható, hogy a legeredményesebb támadók a legkritikusabb pillanatban szerzik góljaik nagy részét, az elemzésben részt vevő 12 játékos közül csupán hárman vannak (Rafal Makowski, Adama Traoré, Ryan Mmaee), akiknek a góljai kevesebb mint 50 százalékban voltak első gólok.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS