Jön az idény első fővárosi derbije

2024. augusztus. 16., 14:24   |    

Jön az idény első fővárosi derbije

A 2024–2025-ös futballidény első derbije emelkedik ki az OTP Bank Liga 4. fordulójából. Külön is figyelemre méltó, hogy vasárnap a Pancho Arénában két, az első három fordulóban egyaránt kilenc pontot szerzett csapat találkozik.

KECSKEMÉTI TE–ETO FC GYŐR
(Péntek, Széktói Stadion, 20.00)

A KTE immár harmadszor játszik majd az idényben a Széktői Stadionban. A csapat még nyeretlen, a Ferencváros elleni idegenbeli vereség előtt és után döntetlent játszott otthon a Fehérvárral és a Debrecennel. Az ETO másodszor játszik majd idegenben, az első három fordulóban még nem szerzett pontot.

DEBRECENI VASUTAS SC–DIÓSGYŐRI VTK
(Szombat, Nagyerdei Stadion, 17.00)

A két csapat egymás elleni mérkőzése mindig nagy presztízscsatát jelent a szurkolóknak. A DVSC két mérkőzést játszott eddig, most debütál a 2024–2025-ös idényben a Nagyerdőben. Idegenben 3-0-ra nyert Győrben, 1-1-es döntetlenre végzett Kecskeméten. Tavasszal az utolsó három hazai bajnokit, kivétel nélkül 1-0-ra, megnyerte. A Diósgyőr a Paks elleni hazai döntetlen után a Fehérvártól idegenben, a Ferencvárostól otthon kikapott.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–ÚJPEST FC
(Szombat, Groupama Aréna, 19.30)

A Ferencváros az OTP Bank Ligában még százszázalékos, az Újpest két vereség után 4-1-re legyőzte a Fehérvárt. A Fradi 2016 eleje óta nem kapott ki az Újpesttől, sőt, 2018. február 9. óta minden mérkőzését megnyerte a lila-fehérek ellen.  Az Újpest egyetlen gólt sem tudott szerezni a Ferencváros ellen a 2023–2024-es idényben.

FEHÉRVÁR FC–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Vasárnap, Sóstói Stadion, 15.30)

A Fehérvár jól kezdte a szezont – beleértve a nemzetközi kupaszereplést is – jól kezdte az idényt, de a legutóbbi három meccse három vereséget hozott. Március 10. óta, a Sóstói Stadionban felváltva hol három, hol egy pontot szerez bajnoki mérkőzésen a Vidi. A ZTE rosszul, két vereséggel rajtolt, de a legutóbbi fordulóban, otthon, 3-1-re megverte a Paksot.

PAKSI FC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS
(Vasárnap, Paksi FC Stadion, 17.45)

A Paks kedden továbbjutott Niksicsben a nemzetközi porondon, így a jövő héten is lesz mérkőzése. Pályaválasztóként a kupaszerepléstől szerdán elbúcsúzott Corvinul elleni hazai veresége óta mind a három mérkőzését megnyerte. A Nyíregyháza az első fordulóban nyert, de azóta kétszer vereséget szenvedett. Idegenben kikapott az MTK-tól és a Puskás Akadémiától.

PUSKÁS AKADÉMIA–MTK BUDAPEST
(Vasárnap, Pancho Aréna, 20.00)

A Puskás Akadémia és az MTK is mind a három eddigi bajnoki mérkőzését megnyerte. Hornyák Zsolt együttese ráadásul csütörtökön, történetében először, bejutott egy nemzetközi kupasorozat rájátszásába, miután az idegenbeli 1-0-s győzelem után 3-3-s döntetlent ért el a bombagólok mérkőzésén az örmény Ararat ellen. Az OTP Bank Ligában eddig sorrendben az Újpestet, a ZTE-t és a Nyíregyházát verte meg. Az MTK „skalpjai”: ZTE, valamint a két újonc, a Nyíregyháza és az ETO.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS