Jurina szerezte az első találatot, ismét gól nélkül maradt a rajton a KTE

2024. július. 29., 21:00   |    

Jurina szerezte az első találatot, ismét gól nélkül maradt a rajton a KTE

Marin Jurina szerezte a 2024–2025-ös idény első gólját. A Kecskeméti TE a 2022 nyári visszajutás óta immár harmadszor sem szerzett gólt az első fordulóban. Böde Dániel pályafutása során először tudott két egymást követő bajnoki szezonban is góllal kezdeni. A Nyíregyháza és az ETO 3344 nap után játszott egymás ellen ismét élvonalbeli mérkőzést.

ZALAEGERSZEGI TE FC–MTK BUDAPEST 0-1 (0-0)
Gólszerző: Jurina (92.)
– A ZTE a 2023–2024-es idényben is hazai vereséggel kezdte a szezont. illetve 2022 nyarán is elveszítette az idény első hazai mérkőzését.
– AZ MTK 2023 nyarán is Zalaegerszegen játszotta az első idegenbeli bajnokiját, akkor 2-1-re kikapott.
– Marin Jurina szerezte a 2024–2025-ös idény első gólját. Eddigi 26 NB I-es találatából hármat ért el a ZTE ellen.
– Egymást követő második idény kezdődött MTK-meccsel az OTP Bank Ligában, 2024 előtt 2023-ban is a kék-fehérek egyik játékosa szerezte a szezon első gólját. Egy éve Németh Krisztián, a Paks ellen.
– A zalaegerszegiek a 2023–2024-es idénynyitó (ZTE–Kisvárda 0-2)óta először maradtak szerzett gól nélkül hazai bajnokin.
– Az előző tavaszra visszanyúlva: a ZTE a legutóbbi három bajnokiján csak egy pontot gyűjtött.
– Az MTK április 21. óta először nyert bajnoki meccset, a 2023–2024-es idény utolsó négy fordulójában nyeretlen maradt.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–GYŐRI ETO FC 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Kovácsréti (28., 11-esből), Beke (55.), illetve Krivokapics (78.)
– Az MTI statisztikája szerint 3344 nap után játszott egymás ellen ismét élvonalbeli mérkőzést a két csapat.
– A két gárda a 2023–2024-es idényben a Merkantil Bank Ligában játszott egymással, a Nyíregyháza immár a harmadik mérkőzést nyerte meg sorozatban e párharcban.
– Beke Péter az első NB I-es gólját szerezte. Nem csupán most szerzett döntő gólt az ETO ellen, a tavaszi, győri 1-0-n is ő talált a kapuba.
– Mind a két csapatban nyolc olyan futballista lépett pályára, aki játszott a két csapat februári mérkőzésén is, még az NB II-ben. További egy nyíregyházi és két győri akkor a kispadon ült, most játszott.
– Kovácsréti Márk 2022. március 24. óta először szerzett gólt az élvonalban, érdekes, hogy akkor is egy kisalföldi csapat, a Gyirmót ellen talált a kapuba.
– Matija Krivokapics, aki az előző idényben az ETO második csapatában játszott, góllal mutatkozott be az OTP Bank Ligában és egyáltalán bajnokin az ETO első csapatában.
– A mérkőzést valójában semleges pályán, Mezőkövesden játszották, a Nyíregyháza új stadionja még nem volt alkalmas a találkozó megrendezésére.

ÚJPEST FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Ljujics (59.), illetve Colley (56., 60.)
– Kiemelkedően magas nézőszámot regisztráltak a találkozón: 9112 néző volt a Szusza Ferenc Stadionban.
– Hat új játékos szerepelt az újpestieknél, közülük a két év után Magyarországra visszatért João Nunes korábban a Puskás Akadémia játékosa volt.
– A Puskás Akadémia tavaly is idegenbeli győzelemmel rajtolt, akkor Diósgyőrben nyert. Azt megelőzően 2021-ben kezdte legutóbb győzelemmel az idényt, akkor Újpesten nyert.
– A lila-fehérek a tavaszt is ide véve, a legutóbbi nyolc bajnokijukból hetet elveszítettek.
– A két csapat legutóbbi négy egymás elleni bajnokiján egyszer sem nyert az aktuális pályaválasztó.
– Matija Ljujics 2023-ban is gólt szerzett az 1. fordulóban. Tavaly augusztus 4-én három gólt szerzett a Pancho Arénában a PAFC ellen, az volt szezonbeli második mérkőzése.
– Lamin Colley tizenegy gólt szerzett eddig az OTP Bank Ligában, ezekből hatot az Újpest ellen.

KECSKEMÉTI TE–FEHÉRVÁR FC 0-0
– Legutóbb a 2022–2023-as idényben játszott két csapat az első fordulóban gól nélküli mérkőzést, akkor is a KTE volt az egyik szereplő, akkor is a Széktói Stadionban játszották a mérkőzést.
– A Kecskeméti TE a 2022 nyári visszajutás óta immár harmadszor sem szerzett gólt az első fordulóban, ebből következően egyszer sem tudott nyerni.
– A lila-fehérek sorozatban a hatodik mérkőzésükön maradtak veretlenek az OTP Bank Ligában, ezekből három is 0-0-ra végződött.
– A Széktói Stadionban kétszer játszott idén a két csapat, a KTE a 180 perc alatt egyetlen gólt sem szerzett.
– Pető Tamás a kezdő csapatba állította a fiát, Pető Milánt is, akinek egyébként ez már a 20. élvonalbeli mérkőzése volt. Korábban idősebb Puskás Ferenc, Bukovi Márton, Palicskó Tibor, Gelei József, Mészöly Kálmán, idősebb Dárdai Pál, Bozai Gyula és Gazsó Illés, majd 2020-ban Bognár György küldte élvonalbeli mérkőzésen pályára saját fiát.
– A tavaszt is számítva, a Fehérvár a legutóbbi három bajnokiján nem szerzett gólt.
– Idegenben február 7. óta mindössze egy olyan bajnoki mérkőzést játszottak a székesfehérváriak, amelyen mind a két csapat szerzett gólt.

DIÓSGYŐRI VTK–PAKSI FC 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Rakonjac (40.), Edomwonyi (86.), illetve Böde (47.), Windecker (81., 11-esből)
– A csonka forduló egyetlen mérkőzése volt, amelyen mindkét csapat legalább két gólt szerzett.
– A zöld-fehérek a Corvinul elleni hazai kupavereség óta mind a három mérkőzésükön legalább két gólt szerzett.
– A Paks a legutóbbi hat idegenbeli bajnoki mérkőzésén nyeretlen maradt, három vereség után jött három döntetlen. Ez a sorozat a Diósgyőr elleni márciusi vereséggel kezdődött, s (eddig) a Diósgyőr elleni döntetlennel zárult.
– Böde Dániel pályafutása során először tudott két egymást követő bajnoki szezonban is góllal kezdeni. Tavaly az MTK, most a Diósgyőr ellen szerzett gólt az első fordulóban.
– Windecker József ahogyan az előző idénybeli utolsó bajnokiján, most az elsőn is gólt szerzett. Mindkettőn döntetlent játszott a Paks.
– A moszkvai Lokomotivtól kölcsönvett Marko Rakonjac góllal mutatkozott be az OTP Bank Ligában.
– Bright Edomwonyi nyolc gólt szerzett az előző bajnoki idényben, tavaly éppen a Paks ellen szerezte meg első gólját hazai pályán az OTP Bank Ligában.

A Debreceni VSC–Ferencváros-mérkőzést december 4-re halasztották.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS