Két pályán is idén még veretlen csapatok találkoznak az OTP Bank Ligában

2023. március. 03., 17:07   |    

Két pályán is idén még veretlen csapatok találkoznak az OTP Bank Ligában

A második kört lezáró 22. fordulót rendezik péntektől vasárnapig az OTP Bank Ligában. A Groupama Arénában és Kisvárdán is a 2023-as évben a bajnokságban még veretlen csapatok találkoznak.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–MEZŐKÖVESDI ZSÓRY FC
(Péntek, Groupama Aréna, 20.15)

A zöld-fehérek már pénteken lejátsszák a fordulóba kiírt bajnoki mérkőzésüket, ez a találkozó jelenti a főpróbát a leverkuseni Európa-liga-negyeddöntő előtt. Tavasszal még veretlenek. Pályaválasztóként eddig háromszor játszott idén, megnyerte az Újpest elleni derbit, de előtte és utána döntetlenre végzett előbb a Vasassal, majd a Kecskeméttel. A Mezőkövesd a keddi, hazai MOL Magyar Kupa-mérkőzésen, a ZTE ellen elveszítette idei veretlenségét. Ugyanakkor a bajnokságban és vendégként is veretlen is 2023-ban. Idegenben legutóbb, Pakson győzött először a mostani OTP Bank Liga-idényben.

KISVÁRDA MASTER GOOD–KECSKEMÉTI TE
(Szombat, Várkerti Stadion, 14.15)

Négy csapat veretlen még az OTP Bank Liga 2023-as mérkőzésein, közülük kettő egymás ellen játszik az Üllői úton, a másik kettő pedig a Várkerti Stadionban. A Kisvárda és a Kecskemét között, a harmadik és a második között akad még egy hasonlóság: mindkettőnek egy győzelem és négy döntetlen az eddigi idei bajnoki mérlege. A szabolcsiak – akik szerdán váratlan vereséget szenvedtek a MOL Magyar Kupában Budafokon – pályaválasztóként a legutóbbi négy bajnoki meccsükből csak az utolsót nyerték meg. A KTE idegenben a legutóbbi három alkalommal döntetlent játszottak.

PAKSI FC–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Szombat, Paksi FC Stadion, 17.45)

Mind a két csapat kupamérkőzést játszott a héten, a paksiak otthon kiestek, a zalaiak idegenben továbbjutottak. A bajnokságban mindössze egy pont közöttük a különbség, a ZTE áll jobban. A Paks a legutóbbi fordulóban, Felcsúton nyert először november 12. óta. Mérlege a legutóbbi három bajnoki mérkőzésén: egy döntetlen, két vereség. A ZTE ugyancsak a legutóbbi fordulóban győzött 2023-ban először, 2-1-re verte a Fehérvárt. Idegenben szeptember 2. óta csak egyszer, Kisvárdán győzött.

MOL FEHÉRVÁR FC–VASAS FC
(Szombat, MOL Aréna Sóstó, 20.15)

A tizedik helyre visszacsúszott MOL Fehérvár a legutóbb i öt fordulóban nyeretlen maradt, a legutóbbi 14 bajnokiján kétszer győzött. Pályaválasztóként a legutóbbi hét meccséből ötön döntetlent játszott. Idén eddig mindkét székesfehérvári bajnokija 1-1-gyel ért véget. A Vasas szerdán 3-2-re győzött Pakson, a MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében. A bajnokságban tavasszal még nyeretlen, idegenben még veretlen, mindössze egy gólt szerzett és egyet kapott.

BUDAPEST HONVÉD–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Vasárnap, Bozsik Aréna, 15.00)

Mind a két csapat a vártnál gyengébben szerepel. A kispestiek még nyeretlenek tavasszal, öt bajnoki találkozón összesen három pontot szereztek, három döntetlennel. Pályaválasztóként tavaly március 5. óta egyszer, a Vasas ellen győztek. A Puskás Akadémia csütörtökön idegenbeli győzelmével kiejtette a Debrecent a MOL Magyar Kupából. A bajnokságban viszont a legutóbbi öt fordulóban csak egyszer nyert, mégpedig otthon, a ZTE ellen. Az OTP Bank Ligában, idegenben, a legutóbbi négy mérkőzésén nyeretlen maradt, háromszor döntetlent játszott.

ÚJPEST FC–DEBRECENI VASUTAS SC

(Vasárnap, Szusza Ferenc Stadion, 18.30)

Az Újpest az előző fordulóban győzelmi esélyt szalasztott el Kecskeméten, kettőt nyert meg az eddigi öt 2023-as bajnokijából. A Szusza Ferenc Stadionban szeptember 4. óta csak egyszer kapott ki, mégpedig a KTE-től, azon kívül még egy a Puskás Akadémia elleni döntetlen rontja a mérleget. A legutóbbi két hazai bajnokijukat megnyerték a lilák. A DVSC a legutóbbi két tétmérkőzését, a Ferencváros (bajnoki) és a Puskás Akadémia (MOL Magyar Kupa-negyeddöntő) ellen elveszítette, mindkettőt hazai pályán. Idegenben kétszer nyert a 2022–2023-as idényben, mindkétszer a fővárosban.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS