Kiesési rangadót nyert a Honvéd Angyalföldön, ikszelt Zalaegerszegen a Kisvárda

2023. április. 09., 18:42   |    

Kiesési rangadót nyert a Honvéd Angyalföldön, ikszelt Zalaegerszegen a Kisvárda

Sokáig úgy tűnt, hogy pontosztozkodásra kerül sor a Honvéd és a Vasas között az OTP Bank Liga 26. fordulójában, a kispestiek azonban egy hajrágólnak köszönhetően elhozták a három pontot Angyalföldről. A játéknap másik mérkőzésén a Zalaegerszeg hazai pályán döntetlent játszott a Kisvárdával.

OTP Bank Liga, 26. forduló

Vasas FC-Budapest Honvéd FC 0-1 (0-0)
gólszerzők: N. Lukic (85.)

Vasas FC: Uram - Szivacski (Zimonyi, 88.), Otigba, Iyinbor, Silye - Hinora (Hidi M., 88.), Berecz, Urblík (Hidi P., 67.) - Holender, Novothny (Balogh N., 67.), Szilágyi (Cipf, 55.)

Honvéd: Dúzs - Capan, Prenga, Lovric - Tamás K., Gomis (Keresztes, 68.), Mitrovic (Cirkovic, 90.), Eördögh (Jónsson, 82.) - Domingues (Enin, 82.), N. Lukic, Plakuscsenko (Samperio, a szünetben)

Mivel az angyalföldi csapat szerdán 3-0-ra kikapott a másodosztályú Budafoktól a Magyar Kupa elődöntőjében, csütörtökön a klub szerződést bontott Kondás Elemér vezetőedzővel, aki helyett immár Desits Szilárd irányítja a szakmai munkát.

Mindkét együttes sok hibával kezdte a mérkőzést, a kispestiek enyhe fölénye csupán szögletekben mutatkozott meg. A hazaiak először a 26. percben kerültek helyzetbe, erre még egy-egy alkalommal volt példa mindkét oldalon a szünetig, de gól nem született az első félidőben, amely kaput eltaláló lövés nélkül ért véget.

A 54. percben Holender Filip 17 méterről a keresztlécet találta telibe, a túloldalon pedig az 58. percben a csereként beállt Jairo Samperio lőtt kevéssel a kapu mellé. Némileg felgyorsult a játék, Szivacski Donát előtt is ígéretes lehetőség adódott, de nem élt vele. A vendégek részéről Nikola Mitrovicnak volt egy kapáslövése, de Uram János védett.

A 85. percben Keresztes lövése a kapu előterében Iyinbor lábáról Nenad Lukic elé pattant, ő pedig közelről magabiztosan a hálóba továbbított, ezzel dőlt ez a találkozó.

ZTE FC-Kisvárda Master Good 0-0
ZTE FC: Demjén - Huszti, Mocsi, Kálnoki-Kis, Csóka - Tajti (Klausz, 80.), Szendrei - Ubochioma, Szalay Sz. (Kovács B., 55.), Gergényi - Ikoba (Németh D., 74.)

Kisvárda: Hindrich - Melnyik, Kovacic, Jovicic, Hej - Ötvös (Karabeljov, 86.), Leoni - Navratil (Vida, 81.), Spasic (Lucas, a szünetben), Camaj (Ilievski, 86.) - Mesanovic

Nagyobb helyzetek nélküli első félidőt láthatott a közönség. A hazaiak többet birtokolták a labdát, de egy kivételtől eltekintve nem jelentettek veszélyt a kapura: a 29. percben Ikoba fejese után a keresztléc mentette meg a Kisvárdát a góltól. A vendégek csak a védekezésre összpontosítottak, alig akadt lehetőségük a kontrákra, Demjén kapusnak az első félidőben szinte egyáltalán nem volt dolga.

A második játékrész egy nagy kisvárdai helyzettel indult, Demjén bravúrral hárított. A folytatásban visszakerült a korábbi unalmas mederbe a játék, rengeteg volt a hiba, a szabálytalanság. A félidő derekán egy pontrúgás után ismét a zalaegerszegi hálóőrnek kellett nagyot mentenie, de ezt leszámítva a sárga lapok játszották a főszerepet. A hajrá sem tartogatott izgalmakat, s végül igazságosnak mondható döntetlen született.

 


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS