Kikapott Pakson a Puskás Akadémia, élre állt a Ferencváros

2024. szeptember. 01., 22:12   |    

Kikapott Pakson a Puskás Akadémia, élre állt a Ferencváros

Kecskeméti TE-Újpest FC 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Katona L. (30.), illetve Mucsányi (34.), Brodic (64.), Ljujic (76.)

Az első félidőben többnyire mezőnyharc zajlott a pályán, valamelyest a Kecskemét volt veszélyesebb, de Piscitellinek sem volt szüksége bravúrra, hogy megóvja a kapuját a góltól. Huszonöt perc elteltével megélénkült a játék, ami gyors gólváltást eredményezett: előbb hazai szöglet után Katona Levente fejjel, majd néhány perccel később a vendégek saját nevelésű futballistája, Mucsányi lábbal szerezte meg pályafutása első élvonalbeli találatát. A szünetig hátralévő időben maradt a nagyobb iram, de újabb gól nem született. Térfélcserét követően is nagy lendülettel vetette magát a küzdelembe mindkét együttes, ebben a periódusban mégis csak az Újpestnek voltak lehetőségei, a hazai hálóőr kétszer is nagyot védett. A Ferencvárostól újra kölcsönvett Katona Bálint beállításával hatékonyabbá vált a kecskemétiek támadójátéka, a kimaradt helyzetek viszont megbosszulták magukat, mert egy másik, de ellenfélként visszatérő Horváth Krisztofer remek passzából Brodic az Újpestet juttatta előnyhöz. Megtört a KTE lendülete, s bár próbált támadni, a vendégkontrák veszélyesebbek voltak, egy mesterien végigvitt ellenakció végén pedig a góllövőlistát immár öt találattal vezető Ljujic lezárta a mérkőzést. Az utolsó negyedórában is csak Vargának volt védenivalója, a vendégeknél pedig Horváth Krisztoferhez hasonlóan bemutatkozott a frissen igazolt Fiola Attila is. A fővárosiak öt vereség és négy döntetlen után történetük során először gyűjtötték be a három pontot Kecskeméten, a mostani szezonban pedig ez volt az első pontszerzésük idegenben.

Paksi FC-Puskás Akadémia 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Windecker (56., 60., az elsőt 11-esből), illetve Komáromi (15.)

Az előző bajnokság ezüst- és bronzérmese csütörtökön a Konferencia-liga főtáblájáért küzdött, de - idegenbeli döntetlent követően - egyik csapat sem tudta itthon kiharcolni a folytatás lehetőségét. A PAFC állt ehhez közelebb, amely tizenegyesekkel maradt alul az előző két idényben döntős Fiorentinával szemben. Vasárnapra mindkét csapatban jelentős változás történt a csütörtöki összeállításhoz képest, mert a két vezetőedző, Bognár György és Hornyák Zsolt úgy ítélte meg, hogy a kupamérkőzés után frissítésre van szükség. Kiegyenlített volt a játék az elején, de inkább a Paks irányított. A Puskás Akadémia némileg váratlanul jutott vezetéshez az első negyedóra végén: Komáromi 25 méterről lőtt ballal a bal alsó sarokba. A Paksot kissé megfogta a bekapott gól, igyekezett ugyan támadásokat építeni, de a vendégek kapuja előtt egyáltalán nem volt veszélyes, az ígéretes lehetőségeknél rendre rossz passzok jöttek. A PAFC a vezetése birtokában kontrákkal próbálkozott, illetve gyorsabban ért fel ellenfele tizenhatosához, de a hazai kapusnak sem akadt komoly tennivalója. Nagy lendülettel kezdte a második félidőt a Paks, beszorította ellenfelét, majd büntetőből egyenlített. Nissilä találta el a felugró Lenzsért a 16-oson belül, Pintér továbbot intett, de a VAR-vizsgálat alapján utóbb tizenegyest ítélt, melyet Windecker értékesített. Támadásban maradt a hazai csapat és Windecker újabb góljával négy perccel később már vezetett. Az első félidő inkább a Puskás Akadémia elképzelése szerint alakult, a másodikban viszont a Paks irányított és megérdemelten fordított. A vendégcsapat négy győzelemmel kezdte a bajnokságot, az előző idény végét is beleszámítva pedig hét meccset nyert meg egymás után, ami élvonalbeli története leghosszabb sikerszériája volt. Ez ért most véget Pakson.

Ferencvárosi TC-Nyíregyháza Spartacus 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Gartenmann (18.), Varga B. (59., 11-esből), illetve Kovácsréti (65.)

Nagy lendülettel kezdett a Ferencváros, amely egy remek szögletkombinációnak köszönhetően a zöld-fehérben debütáló Gartenmann góljával már a 18. percben megszerezte a vezetést. A hazaiak jelentős fölényben futballoztak sokáig, a Nyíregyháza játéka azonban a szünetet megelőző tíz percben megélénkült és több veszélyes lehetősége is volt, Dibusznak egyszer hatalmas bravúrt is be kellett mutatnia. A térfélcserét követően újra a válogatott kapusnak köszönhetően őrizte meg kapott gól nélküli mérlegét a bajnokcsapat, amely nem sokkal később egy kezezésért megítélt büntetővel, a legutóbbi két szezon gólkirálya, Varga Barnabásnak az idénybeli első góljával megduplázta előnyét. Hat perccel később megszakadt az FTC nagy sorozata, Kovácsréti találatát egy óriási hazai védelmi hiba előzte meg. A góltól új erőre kapott a Nyíregyháza és több veszélyes akciót is vezetett, az utolsó percekig benne volt a meccsben, hogy egyenlítenek a vendégek, de az eredmény végül nem változott, az FTC "izzadtságszagú" győzelmet aratott, a hazai szurkolók egy része fütyült is a lefújást követően.

OTP Bank Liga NB I. 6. forduló

Sorsolás
2024. 08. 30. 20:00
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2024. 08. 31. 17:45
Debreceni Nagyerdei Stadion
2024. 08. 31. 20:00
DVTK Stadion
2024. 09. 01. 15:00
Kecskeméti Széktói Stadion
2024. 09. 01. 17:30
Paksi FC Stadion
2024. 09. 01. 19:45
Groupama Aréna

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS