Klubrekordra tör a Győr Pakson

2012. október. 06., 11:39   |    

Klubrekordra tör a Győr Pakson

A tizedik fordulót rendezik a hétvégén az OTP Bank Ligában. Szombaton négy találkozó szerepel a programban.

 

ÚJPEST FC–LOMBARD PÁPA TERMÁL FC
(Október 6., 14.00 óra)

A múlt hét végén a mezőny első felébe emelkedett, nyolcadik helyezett Újpest immár négy forduló óta veretlen, az előző héten, az idény során először, győztes meccs után nyert újabbat. Jos Daerden együttese hazai pályán a Videoton elleni vereség óta három mérkőzésen hét pontot szerzett, de soha nem nyert egygólosnál nagyobb különbséggel. Kabát Péter és Dusan Vasziljevics a legutóbbi két győztes meccsen két-két gólt szerzett. A lila-fehérek az előző siker óta a 2004-es BL-győztes Portóban is szerepelt, 28 éves Bruno Moralessel erősödtek, aki akár már a Pápa ellen bemutatkozhat – ha edzője is úgy gondolja. A Pápa két győzelem után két vereséget szenvedett, s ezzel visszacsúszott a 16. helyre. A Győr elleni 0-6 az idény eddigi legnagyobb különbségű veresége az NB I-ben. A pápaiak idegenbeli mérlege öt meccsen négy pont, egy kecskeméti győzelemmel, egy székesfehérvári, bravúros pontszerzéssel, s három vereséggel. Közülük kettőn, az Üllői úton és Győrben összesen tíz gólt kapott a Pápa. A csapat korábban – még Véber György vezetőedzői korszakában – az Újpest mumusának számított. A két együttes legutóbbi Megyeri úti bajnokiját 2011 nyarán is a Pápa nyerte meg. Véber, valamint ifjabb Bene Ferenc után ismét (részben) újpesti kötődésű vezetőedző irányítja a csapatot, Zsivóczky Gyula 1989 és 1991 között a lila-fehérek játékosa volt. (Sőt, Benéhez hasonlóan az ő édesapja is az Újpesti Dózsa olimpiai bajnoka volt a hatvanas években.)

MVM PAKS–GYŐRI ETO FC
(Október 6., 16.00 óra)

A 11. helyezett Paks célja, hogy megakadályozza a győriek klubrekordot jelentő, sorozatban nyolcadik győzelmét. Tomiszlav Szivics irányításával javult az együttes, a legutóbbi négy mérkőzésén hét pontot szerzett, igaz, a legutóbbi 180 perce alatt csak egyet gyűjtött. A diósgyőri szoros vereség után döntetlenre végzett a Videotonnal. A Győr a legutóbbi hét mérkőzését megnyerte, az idegenbeli mérlege a 2012–2013-as bajnokságban négy mérkőzésen három győzelem, egy vereség. Koltai Tamás, a zöld-fehérek válogatott középpályása a legutóbbi öt fordulóban hét gólt szerzett, vezeti a góllövőlistát. A paksiak közül Vayer Gábor korábban a Győr játékosa volt (1997–2002). A két csapat legutóbbi három paksi bajnoki mérkőzésén egy hazai, egy vendég győzelem mellett egy döntetlen született.

EGRI FC–KTE-PHOENIX MECANO
(Október 6., 16.00 óra)

A 12. helyen álló egriek ezúttal is Debrecenben rendezik hazai meccsüket. Pályaválasztóként eddig jó a mérlegük: két döntetlen, egy győzelem – a csapat még veretlen. A legutóbbi két „hazai” meccsen Németh Norbert három gólt is szerzett, egyedül ő talált a kapuba az egriek közül. A kapus, Darko Brljak két meccsen védett eddig, s még nem kapott gólt. Az egriek keretében szerepel négy korábbi kecskeméti játékos, Preklet Csaba, Goran Vujovics, Igor Pisanjuk és Sztankó Gábor. Az alapembernek számító Dusan Pavlov sérülése miatt hiányzik majd a csapatból. Horváth Ferenc, a KTE vezetőedzője az első mérkőzésén győzött, anyaegyesülete, a Bp. Honvéd ellen. A meccsen duplázó Francis Litsingi a legutóbbi három találkozóján négy gólt ért el, csak ő lőtt gólt a kecskemétiek közül. A két mérkőzésre eltiltott Antal Botond kapus eltiltása lejárt. A lila-fehérek ebben az idényben játszottak már bajnokit a Nagyerdőben, akkor 2-1-re kikaptak a bajnoki címet védő DVSC-Tevától. A két csapat még soha nem játszott egymás ellen élvonalbeli bajnoki mérkőzést.

SZOMBATHELYI HALADÁS–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
(Október 6., 18.30 óra)

A 10. helyen álló Haladás a legutóbbi hazai mérkőzésén nagy meglepetésre 3-0-ra legyőzte a listavezetőként pályára lépett MTK-t. Az utóbbi hetek bajnoki mérkőzéseit tekintve az kiugró eredmény volt, augusztus 10. óta ez az egyetlen győzelme van a szombathelyieknek. Hazai pályán négy mérkőzésen hét pontot szereztek eddig. A Haladás nem szerepelhet a legerősebb összeállításában, a Debrecenben kiállított Fehér Zoltán három mérkőzésre szóló eltiltást kapott. A Rákóczi legutóbb augusztus 17-én, Kecskeméten nyert bajnoki mérkőzést, azóta két idegenbeli mérkőzésen nyolc gólt kapott. Kispesten szerzett ugyan hármat, de nem volt reális esélye a pontszerzésre. A csapat a legutóbbi négy fordulóban csak a Honvéd ellen tudott gólt (illetve akkor gólokat) szerezni. A két csapat egymás elleni szombathelyi mérlege a legutóbbi négy alkalmat figyelembe véve két hazai győzelem és két döntetlen. Sőt: a Kaposvár a története során még soha nem nyert bajnoki mérkőzést a Perint partján.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Telt ház előtt játsszák Győrben a zöld-fehér rangadót
Bajnokságok / Kupák
Futsal BL – Három vereséggel búcsúzott a Haladás
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I - Veszprémben rajtol a forduló
Bajnokságok / Kupák
Európa-liga: Megszerezte első pontjait a Ferencváros

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS