Loki-siker Zalaegerszegen, hazai győzelem Pakson és Felcsúton

2023. április. 23., 20:56   |    

Loki-siker Zalaegerszegen, hazai győzelem Pakson és Felcsúton

Az OTP Bank Liga 28. fordulójának vasárnapi játéknapján a dobogóért harcoló Paks és a Puskás Akadémia is begyűjtötte a három pontot, míg a szintén az élmezőnyhöz tartozó DVSC a ZTE otthonában tudott nyerni.

Paksi FC-Kisvárda Master Good 2-0 (1-0)
Gólszerző: Varga B. (43. - 11-esből, 77.)
Paksi FC: Nagy G. - Kinyik, Kádár, Szélpál - Osváth, Haris (Vas G., 60.), Balogh B. (Gyurkits, 90.), Sajbán (Böde, 75.), Szabó J. - Varga B., Skribek (Hahn, a szünetben)
Kisvárda Master Good: Hindrich - Hej, Jovicic, Széles, Leoni - Ötvös (Karablejov, 73.), Melnyik, Navratil (Spasic, 59.), Makowski (Lucas, 73.) - Camaj (Ilievski, 80.), Mesanovic

Az első félidő sokáig eseménytelenül telt, mindkét oldalon akadt ugyan egy-egy távoli lövés, de a kapusoknak nem volt dolguk. A Paks irányította a játékot, labdabirtoklási fölénye azonban helyzetekben nem mutatkozott meg, kiszámítható beadásait hárította a Kisvárda. A vendégek kontrákkal próbálkoztak, de ezek korán elhaltak. A játékrész hajrájában aztán egy gyors hazai támadás során Leoni buktatta Skribeket a kapu előterében, a játékvezető pedig VAR-vizsgálat után 11-est ítélt. A büntetőt a gólkirályjelölt Varga értékesítette magabiztosan. A fordulást követően nyíltabbá vált a küzdelem, a Kisvárda jóval aktívabban támadott. Előfordult, hogy a házigazda percekig védekezni kényszerült, egyszer csak a kapufa mentette meg a góltól. A folytatásban kijött a szorításból a Paks, és több helyzetet is kialakított, majd Varga remek egyéni megmozdulásával megduplázta előnyét, amelyet a lefújásig megőrzött.

Puskás Akadémia FC - Mezőkövesd-Zsóry FC 2-1 (2-0)

Gólszerző: Gruber (20.), Puljic (45+1.), illetve David Babunski (58.)
Puskás Akadémia: Markek - Szolnoki, Golla, Spandler, Brandon - Batik (Posztobányi, 81.), Plsek (Corbu, 61.) - Levi, Gruber (van Nieff, 72.), Komáromi (Slagveer, 72.) - Puljic (Zahedi, 81.)
Mezőkövesd: Piscitelli - Zahary, Lukic, Beriasvili (David Babunski, 56.), Vajda S. (Filip, a szünetben) - Kállai K., Brtan, Karnyickij (Márkus, a szünetben), Cseri (Drazic, a szünetben) - Besirovic, Nagy D.

Lendületesen kezdte a találkozót a dobogó harmadik helyéért harcoló Puskás Akadémia, s ennek eredményeként megszerezte a vezetést. Hátrányba kerülve felpörgött a kiesés ellen küzdő Mezőkövesd is, bár igazi veszélyt nem jelentett a hazai kapura. Ráadásul Jakov Puljic távoli lövésével a felcsútiak az első félidő hosszabbításában megduplázták előnyüket. Fordulást követően azonnal szépíthetett volna a csereként beállt Stefan Drazic, de ziccerét Markek Tamás bravúrral védte. Egy másik mezőkövesdi cserejátékosnak viszont összejött a szépítés: David Babunski volt eredményes. Nyílttá vált a meccs, a Puskás Akadémia is ment előre az újabb gólért. Végül egyik csapat sem tudott újfent betalálni, így maradt az egygólos hazai győzelem.

ZTE FC-Debreceni VSC 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Szécsi (35.), Bárány (85.)
ZTE: Demjén - Safronov (Lesjak, a szünetben), Mocsi, Csóka, Gergényi (Bedi, 63.) - Szendrei, Sankovic - Ubochioma, Klausz (Szalay, a szünetben), Tajti (Grezda, 92.) - Németh D. (Ikoba, a szünetben)
Debrecen: Megyeri - Kusnyir (Bévárdi, 74.), Romancsuk, Dreskovic, Lagator, Szécsi - Loncar, Varga K., Ojediran (Neofitidisz, 88.) - Mance (Bárány, 68.), Do. Babunski (Bódi, 88.)

Három alapembere, az eltiltott Dzsudzsák Balázs, Ferenczi János és Christian Manrique nélkül állt ki a Debrecen, amely igyekezett labdaszerzésekből támadásokat vezetni, de sokáig nem tudott veszélyt teremteni a hazai kapu előtt. Bő fél óra helyzet nélkül telt el, majd az első gólszerzési alkalmat a vendégcsapat kihasználta: hazai labdavesztést követően Mance indította pontosan Szécsit, aki a 16-os vonaláról átemelte a labdát a kifutó Demjénen. Egy perccel később a túloldalon Tajti lőtt távolról szépen, Megyeri azonban védett. A rövid felélénkülés után a szünetig hátra lévő időben ismét a mezőnyben folyt a küzdelem. A statisztikai mutatók alapján a ZTE volt némi fölényben, de ez a játékban nem érződött, gólhelyzetekben egyáltalán nem látszott meg. Ricardo Moniz, a ZTE vezetőedzője a második félidőre három helyen változtatott az összeállításon. Ennek ellenére egymást követték a debreceni helyzetek, Demjén többször nagyot védett. A folytatásban magára talált a Zalaegerszeg, sokat támadott az egyenlítésért, de nem járt eredménnyel. Sőt, a hajrában egy pontrúgás után a DVSC növelni tudta előnyét, ezzel bebiztosította megérdemelt győzelmét.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS