Magabiztos győzelmet aratott első BL-selejtezőjében a Ferencváros

2024. július. 23., 23:05   |    

Magabiztos győzelmet aratott első BL-selejtezőjében a Ferencváros

A Ferencváros kedden meggyőző sikerrel kezdte meg szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében: a második forduló első, hazai felvonásán 5-0-ra verte a walesi The New Saints csapatát.

A nyáron kinevezett Pascal Jansen vezetőedző által irányított zöld-fehérek már az első félidőben eldöntötték az összecsapást, mert Adama Traoré duplájával és Kristoffer Zachariassen találatával háromgólos előnyre tettek szert. A folytatásban sem állt le az FTC, Traoré mesterhármasig jutott, a végeredményt pedig két gólpassza után Marquinhos állította be 11-esből.

A visszavágót jövő kedden 20 órától rendezik a szigetországban. A párharc győztese a dán Midtjylland és az andorrai Santa Coloma továbbjutójával találkozik a harmadik körben, a vesztes az Európa-liga kvalifikációjában folytatja a szereplését. A magyar bajnoknak három kört kell sikerrel vennie, hogy főtáblára jusson a legrangosabb európai kupasorozatban.

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Ferencvárosi TC-The New Saints (walesi) 5-0 (3-0)
Gólszerzők: Traoré (15., 21., 54.), Zachariassen (24.), Marquinhos (62., 11-esből)
Ferencvárosi TC: Dibusz - Makreckis (Botka, 76.), Cissé, Gustavo (Knoester, 83.), Ramírez - Rommens, Maiga (Tóth, 76.) - Traoré, Zachariassen, Marquinhos (Owusu, 76.) - Pesic (Kady, 76.)
The New Saints: Roberts - Daniels, Pask, Bodenham, Davies (Baker, 89.) - Clark (Bradley, 89.), Smith, Redmond (D. Williams, 63.) - Brobbell, Young (McManus, 76.), J. Williams (Holden, 63.)

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS