Megkezdi BL-selejtezős szereplését a Ferencváros

2024. július. 22., 22:23   |    

Megkezdi BL-selejtezős szereplését a Ferencváros

A magyar bajnok a walesi The New Saints együttesét fogadja kedden, a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában.

A walesi együttes az első selejtezőkörben a montenegrói bajnokot búcsúztatta magabiztosan, 4-1-es összesítéssel, de a sorozathoz most csatlakozó Ferencváros így is esélyesként kezdi meg a párharcot. A zöld-fehéreknél most debütál tétmérkőzésen az új vezetőedző, Pascal Jansen, aki úgy érzi, elegendő volt a kinevezése óta eltelt 40 nap arra, hogy megfelelően felkészítse a csapatát az első megmérettetésekre.

– Ami a játékot illeti, nálam nincs félgőz, végig maximális fordulatszámon kell pörögni – mondta a holland szakember a keddi mérkőzést megelőző hivatalos sajtótájékoztatón. – Kedden ráadásul hazai pályán lépünk pályára, és ezt az energiával teli játékot sok-sok támadással szeretnénk fűszerezni. Edzőként nagyon nem szeretem, ha nincs nálunk a labda. Intenzív játékot kérek a futballistáimtól, és ha az ellenfél birtokolja a labdát, azt minél gyorsabban vissza kell szereznünk. The New Saints személyében is bajnokcsapatról beszélünk, tudják hogyan kell mérkőzéseket nyerni, címeket elhódítani. De ez már az európai porond, itt keményebb a harc. A Bajnokok Ligájában nincsenek könnyű ellenfelek, és bár a montenegrói ellenfelükön könnyedén túlléptek, abból nem vonhattunk le messzemenő következtetéseket. Direkt stílusban futballoznak, odahaza a walesi bajnokságban dominálnak, számomra nagy kérdés, hogy a Ferencváros ellen is képesek lesznek-e ugyanerre a játékra?

A párharc első mérkőzése kedden 20 órakor kezdődik a Groupama Arénában.

*

Hétfőn hivatalossá vált, hogy egy magyar csapat máris túljutott az e heti fordulón a Konferencia-ligában: a Puskás Akadémia játék nélkül jut a harmadik fordulóba, miután ellenfele, az ukrán Dnyipro anyagi ellehetetlenülése miatt visszalépett az ukrán bajnokságtól, s az Európai Labdarúgó-szövetség hétfőn közölte: a párharc mindkét meccsét 3-0-s gólkülönbséggel a Puskás Akadémia javára ítéli.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS