Megkezdi EL-szereplését a Ferencváros

2024. szeptember. 24., 21:23   |    

Megkezdi EL-szereplését a Ferencváros

A zöld-fehérek szerdán 21 órától a belga Anderlecht vendégeként mutatkoznak be az Európa-liga csoportkörében.

A Ferencváros idén is az Európa-ligában szerepelhet, ahol az új lebonyolításnak köszönhetően az alapszakaszban nyolc különböző ellenféllel is összeméri erejét. Elsőként a belga Anderlecht otthonában lép pályára, amely nyolc forduló után csak a hatodik helyen áll saját bajnokságában, ezért nemrégiben új vezetőedzőt neveztek ki a csapat élére.

Pascal Jansen, a Fradi holland vezetőedzője jól ismeri az Anderlechtet, de az új vezetőedző, David Hubert irányításával csak egy meccsen térképezhette fel a riválist.

– Európa második legnagyobb színpadán szerepelhetünk, egy erős ligából érkező, komoly játékerőt képviselő ellenféllel szemben. A korábban lejátszott selejtezőinken szerzett tanulságokat levontuk, a fiúk készen állnak az UEFA Európa-liga főtáblájára – mondta a keddi sajtótájékoztatón Pascal Jansen. – Biztos vagyok benne, más stílusban futballozik az Anderlecht, mint tette azt korábbi vezetőedzőjével, meglátjuk, szerda este milyen hadrendet választ. Nagy elemzésekbe nem tudtuk belebonyolódni, hiszen az új edző mindössze a Charleroi elleni mérkőzésen ült a kispadon.

A Ferencvárosban nem léphet pályára Raul Gustavo, aki ezen a találkozón eltiltását tölti eltiltását, valamint Cebrail Makreckis sem, aki sérülés miatt hiányzik.

– Szerencsére nagyon tehetséges és sok tapasztalattal rendelkező keretem van, ezért száz százalékosan tudjuk pótolni a hiányzókat - mondta Jansen.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS