Megkezdi nemzetközi kupaszereplését a Paks

2024. július. 10., 21:06   |    

Megkezdi nemzetközi kupaszereplését a Paks

A tolnai csapat csütörtökön 19 órakor hazai pályán fogadja a román kupagyőztes Corvinul együttesét az Európa-liga első fordulójában.

A nemzetközi kupában érdekelt négy magyar csapat közül elsőként a paksiak kezdik meg szereplésüket az Európa-ligában, méghozzá a román kupagyőztes Corvinul 1921 Hunedoara ellen. A Corvinul az előző idényben a második helyen zárta a román másodosztályú bajnokság rájátszását, a Román Kupában pedig aranyérmes lett.

A párharc első mérkőzését Pakson rendezik csütörtökön, telt ház előtt. Bognár György, a tolnaiak vezetőedzője elmondta, szó sincs róla, hogy félvállról vennék a riválist, ugyanis komoly ellenfél vár az együttesére.

– Láttuk a tavalyi meccsösszefoglalókat és néhány mérkőzést is, de sok értelme nem volt, mert nyolc-tíz új játékost hoztak a klubhoz. Úgyhogy inkább az edzőmeccsekre és a román Szuperkupa-döntőre fókuszáltunk – fogalmazott a paksiak vezetőedzője. – Nagyjából két egyforma csapat fog találkozni, ők is a játékot helyezik előtérbe, próbálnak labda felé védekezni. Kezdeményező futballt játszanak, de nekünk sem lesz mire várnunk, nem lesz időnk visszaállni tapogatózni, neki kell ugranunk a feladatnak. Két meccsen dől el a párharc, ehhez mi nem vagyunk hozzászokva, mert itthon már a kupapárharcok is egymeccsesek. Komoly ellenféllel találkozunk, nem lehet félvállról venni.

 

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS