Nagy diadalt aratott a Nyíregyháza, diósgyőri pontszerzés Újpesten

2024. szeptember. 21., 21:58   |    

Nagy diadalt aratott a Nyíregyháza, diósgyőri pontszerzés Újpesten

A nagy rivális DVSC ellen szerezte meg első bajnoki győzelmét az új stadionjában a Nyíregyháza (3-2). A ZTE FC 2-1-re győzött a Kecskeméti TE ellen, míg a DVTK és az Újpest FC budapesti összecsapása 0-0-s döntetlennel zárult az OTP Bank Liga 7. fordulójában.

Zalaegerszegi TE–Kecskeméti TE 2-1 (1-1)

A kezdés előtt Juhász Istvánra, a Ferencváros 79 éves korában elhunyt olimpiai bajnok, VVK-győztes labdarúgójára, valamint Nagy Bélára, a korábbi játékvezetőre emlékeztek a stadionban lévők. Közepes iramban kezdődött a mérkőzés, kezdetben a vendégek a játék szinte minden elemében ellenfelük fölé nőttek. Többet birtokolták a labdát, több kísérletük és kaput eltaláló lövésük, valamint szögletük volt, és az egyik sarokrúgás után nagyot kellett védenie Gundel-Takács Bencének. Negyedóra elteltével aztán feléledt, egyre aktívabbá vált a ZTE, ennek hamarosan egy gól lett az eredménye: Dénes Csanád Vilmos remek beadását követően a 150. NB I-es meccsén szereplő Sajbán Máté talált a kapuba. Néhány perccel később akár meg is duplázhatta volna előnyét a hazai csapat, a horvát Kristian Fucak azonban ziccerben hibázott. A folytatásban hullámzott a mérkőzés, mindkét oldalon adódtak helyzetek, majd Katona Levente nagyszerű egyéni megmozdulása után Lukács Dániel egy kipattanóból egyenlített. A játék képe alapján igazságosnak tűnt, hogy a szünetre döntetlen állásnál vonultak el a csapatok. A fordulás után kissé visszaesett az iram, sokáig mindkét együttes óvatosan játszott, nem vállalt felesleges kockázatot, így helyzetek sem alakultak ki. A félidő derekán aztán megélénkült a találkozó, előbb egy szabadrúgás után ismét vezetést szerzett a házigazda - Bakti Balázs beadására Csóka Dániel érkezett pontosan -, majd kapufát rúgott a Kecskemét. A hajrában eredményesen őrizte előnyét a hazai csapat, amely a csereként beállt Németh Dániel révén kétszer is végleg eldönthette volna a három pont sorsát, de végül maradt az egygólos győzelem. A ZTE-nek ez volt a második győzelme a mostani szezonban, míg a KTE harmadik idegenbeli mérkőzésén a harmadik vereségét szenvedte el.

Újpest FC-Diósgyőri VTK 0-0

Az újpestiek fölényét hozta az első félidő, ám a diósgyőriek remekül védekeztek, így a hazai csapat kevés veszélyt jelentett a kapura, sőt, lövésekig is csak ritkán jutott el. A DVTK energiáit a szoros védekezés látszólag felemésztette, mert kontrakísérleteiben nem volt átütőerő. Így gól nélkül zárult az első 45 perc. A fordulás után bátrabb játékot vállalt fel a borsodi alakulat, ennek több ígéretes akció és egy-két nagyon komoly helyzet lett az eredménye. Gólt azonban csak kezezés után tudott szerezni a Diósgyőr. A hazaiak a második játékrészben nem találták a rivális futballjának ellenszerét, ráadásul a 78. percben emberhátrányba kerültek. Ugyanakkor éppen ezután váltak veszélyesebbé, elsősorban Horváth Krisztofer előtt adódtak lehetőségek, de gólt nem tudtak szerezni. A DVTK szintén hajtott a győzelemért és a ráadásban megszerezhette volna a három pontot, ám helyzetét kihagyta, így meg kellett elégednie a döntetlennel. Ezzel a lila-fehérek veretlenségi sorozata három, a vendégeké pedig négy mérkőzésre nőtt. A DVTK ráadásul gólt sem kapott a legutóbbi négy találkozóján.



Nyíregyháza Spartacus-DVSC 3-2 (2-1)

A DVSC hamar vezetést szerzett a Nyíregyháza elleni, telt házas, remek hangulatú keleti derbin, a 8. percben Péllumbi vette be a hazai kaput. A Szpari gyorsan rendezte a sorait, előbb Nagy Barnabás bombázott a bal felső sarokba a balösszekötő helyéről, majd a 36. percben, Navrátil góljával már a nyírségieknél volt az előny. A hazaiak megérdemelten vezettek, sőt a 65. percben Navrátil második találata sem volt váratlan, de a Loki a 79. percben visszajött a meccsbe, Dzsudzsák tizenegyesgóljával szorossá tette a végjátékot. A hajrában elkeseredetten támadtak a debreceniek, és a hosszabbításban egy nagy lehetőségük is adódott, de Tóth Balázs kapus védeni tudott, ezzel a Szpari megszerezte első győzelmét az új stadionjában, ráadásul 25 év után győzte le ismét NB I-es bajnokin a nagy rivális Debrecent.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS