Női futsal NB I – Kota Gabriella biztos volt a TFSE sikerében

2024. június. 07., 10:55   |    

Női futsal NB I – Kota Gabriella biztos volt a TFSE sikerében
Fotó: Kota Gabriella közösségi oldala

Kota Gabriella már a döntőbe jutás után biztos volt abban, hogy a TFSE fogja megnyerni női futsal NB I-es bajnokság idei kiírását, az utolsó találkozón pedig hét találattal vette ki a részét a 8-2-es sikerből.

„Őszintén szólva, magam sem tudom, hogy mi történt ezen a meccsen, mert nyilván centerként az a dolgom, hogy gólokat rúgjak, de azért még olyan meccsem se sok volt, ahol 4-5 találatot szereztem. Szóval nem tudom, mi történt, de végül is azt mondják, hogy a jó versenyló a derbi napján teljesít és ez pont így sikerült” – mondta az mlsz.hu-nak a 38-szoros válogatott támadó, aki a Tolna-Mözs elleni döntős párharcot gyakorlatilag eldöntötte vasárnapi hétgólos teljesítményével.

Ennek ellenére hektikusnak jellemezte a döntős párharc negyedik mérkőzését, mivel a Tolna hamar megszerezte a vezetést, a TFSE mégsem esett szét fejben, sőt a félidőig 2-1-re fordítani tudott. A szünet után a 21., 23. és a 25. percben is betalált a hazaiaknak, ezzel pedig teljesen felőrölték Reveland Zoltán együttesét. Kota szerint a lélektani fölény miatt az ellenfél védelme szétesett, és olyan gólok is beakadtak, amelyek máskor talán nem.  

 „Tudtuk, hogy jó csapatról van szó, mivel nem véletlenül tudták oda-vissza felülmúlni a címvédő DEAC-ot az elődöntőben. Tény, az alapszakasz során háromszor is legyőztük őket, egyszer simán, kétszer pedig nagyon szorosan, de nyilván tudtuk, hogy ezek nehéz meccsek lesznek” – mondta a 26 éves támadó, aki azt is kiemelte, hogy az aznapi forma, illetve a játékoskeret összetétele is nagyban hozzájárult a végeredményhez.

 „Fejben végig nagyon ott voltunk, és lehet, hogy az első meccset elbuktuk, de ott gyakorlatilag végig egy kapuztunk, a második meccsen - amelyen nem voltam ott és a harmadikon se - a többiek elég simán nyertek, a következőn pedig a Tolna egy kapuzott és mi nyertünk, úgyhogy az élet szépen visszaadja ezeket a dolgokat” – fogalmazott a TFSE játékosa, aki először nyert a női élvonalban az egyetemisták színeiben. Kota szerint a csapat nagyon jó összhangban volt a szezonban, meccsről meccsre egyre jobban összeállt és a döntőbe jutást követően számára nem volt kérdés, hogy megnyerik a finálét.

„Sokat számított, hogy az adott napokon kire, mikor lehet majd számítani a csapatokban, mivel egy félprofi sportról beszélünk, és van, aki dolgozik, van, aki  - csakúgy mint én - más sportágban is érdekelt emellett” -  hangsúlyozta Kota, majd elárulta, hogy Dióssy Dorottya a harmadik összecsapáson súlyos térdsérülést szenvedett, így a negyedik találkozón rá már nem számíthattak.

Kota korábban a Honvédségnél dolgozott, eredeti végzettsége szerint pedig nemzetközi biztonság és védelempolitikai szakreferens, de pár hónapja csak a sport tölti ki a mindennapjait, mivel komolyan foglalkozik a futsal mellett a teqballal, és ebben az évben kijutott a világbajnokságra is. A TFSE sportolója a bajnoki cím elnyerése után egyenesen Vietnamba utazott, ahol teqball versenyen vesz részt. 

Kotát a világbajnoki selejtezős sorsolásról is kérdeztük, amit „veszélyesnek” jellemezett, mivel szerinte négy nagyjából hasonló kaliberű csapat került össze, ugyanakkor lehetett volna jobb és rosszabb is. – „A norvégoknál van múltja és elismertsége is a női labdarúgásnak és a futsalnak is, bár nem a nőinek, de mégis rendelkezik futsalos múlttal. A bosnyákokkal találkoztunk már korábban, sőt a fehéroroszokkal is, és mindig nagyon szoros mérkőzéseket játszottunk. Sokat kell majd készülni, és csiszolni a csapaton, de nem kaptunk lehetetlen feladatot, ha egy jó kerettel tudunk kiállni és nem lesz sok sérült, akkor a továbbjutás reális cél lehet” – fogalmazott Kota Gabriella.


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS