Nyeretlen maradt a ZTE

2012. március. 17., 19:10   |    

Nyeretlen maradt a ZTE

Az OTP Bank Liga 20. fordulójának szombati játéknapján a hazai csapatok közül csak a Siófok tudott nyerni.

Vasas–Győri ETO 1-2 (0-1)
Vezette:
Farkas Ádám (Vámos Tibor, Kelemen Attila)
Gólszerző: Takács Z. az 58. (11-esből), ill. Ahjupera a 19., Dudás a 66. percben

A győriek a 4. percben büntetőhöz jutottak, de a Koltai Tamás lerántásáért megítélt 11-esből Valentin Babic a kapu fölé lőtt. A 19. percben megszerezték a vezetést a vendégek, Koltai jobb oldali beadását követően Jarmo Ahjupera 14 méterről fejelt kapura, a labda a hazaiak kapusa fölött a jobb sarokba hullott (0-1). Az ETO a szünetig növelhette volna előnyét, de kihagyta helyzeteit, a Vasas pedig lehetőségekig sem jutott. Az 58. percben egyenlítettek az angyalföldiek, a Kiss Tamás buktatásáért megítélt büntetőt Takács Zoltán magabiztosan értékesítette (1-1). Nyolc perccel később visszaállt az egygólos vendégvezetés, a csereként beállt Dudás Ádám kapott hosszú indítást, egy testcsellel becsapott két védőt, majd 14 méterről a bal sarokba nyeste a labdát (1-2). A folytatásban is a Győr volt veszélyesebb, és végül megérdemelten szerezte meg a három pontot.

Kecskeméti TE - PMFC-MATIAS 1-2 (1-2)
Vezette:
Takács János (L. Tóth Lajos, Demeter János)
Gólszerző: Lencse az 1., ill. Horváth Zs. az 5., Andorka a 11. percben

A hazaiak gyors góllal örvendeztették meg szurkolóikat, az 1. percben Franci Litsingi szabadrúgása után Lencse László 16 méterről a hálóba lőtt (1-0). A pécsiek sem sokáig vártak első góljuk megszerzésével, az 5. percben Simonfalvi Gábor jobb oldali beadása után Horváth Zsolt fejelt a bal sarokba (1-1). A 11. percben újra középkezdéshez készülhettek a kecskemétiek, Andorka Péter szerzett labdát, majd egy cselt követően a jobb sarokba csavart (1-2). Ekkor úgy tűnt, akár gólparádét is rendezhetnek a csapatok, de a pécsiek az előny tudatában óvatosan, taktikusan kezdtek játszani, a Kecskemét alig-alig tudott helyzetekig jutni. A vendégek taktikája bejött, újabb gól nem született a meccsen, a pécsiek megszerezték a három pontot.

FGSZ Siófok - MVM Paks 2-0 (1-0)
Vezette:
Veizer Roland (dr. Varga Zsolt, Berettyán Péter)
Gólszerző: Haraszti a 29., Melczer a 71. percben

A mérkőzés elején a siófokiak támadtak többet, és a 29. percben megszerezték a vezetést is, Fejes András bal oldali beadását követően Sowunmi Thomas továbbtette a labdát Haraszti Zsolthoz, aki 4 méterről a bal alsó sarokba lőtt (1-0). A gól után is sem állt vissza a Siófok, több helyzete is adódott, majd a 71. percben
megduplázta előnyét, Éger László hibáját követően Pál Szabolcs szerzett labdát, elhúzta a kapus mellett, majd Melczer Vilmoshoz játszott, aki az üres kapuba passzolt (2-0). A paksiak erejéből a szépítésre sem futotta, a Siófok megszerezte első tavaszi győzelmét.

Lombard Pápa - DVTK 1-2 (0-1)
Vezette:
Berger József (Medovarszki János, Kis Zoltán)
Gólszerző: Lovrencsics a 87., ill. Luque (11-esből) a 27., Tisza a 76. percben

Az első helyzetek a pápaiak előtt adódtak, gólt azonban a diósgyőriek szereztek, a Seydi buktatásáért megítélt tizenegyesből José Juan Luque volt eredményes (0-1). A házigazdák próbáltak egyenlíteni, de akcióik kevés veszélyt hordoztak magukban, a DVTK többször jutott el gólhelyzetig. A vendégek a 76. percben növelték előnyüket, Vági András néhány csel után Tisza Tiborhoz játszott, aki 14 méterről kilőtte a jobb sarkot (0-2). A 88. percben Tóth Gábor labdaszerzése után Joze Benko lőtt kapura, Ivan Rados először védett, a kipattanót azonban Lovrencsics Gergő 5 méterről a kapu közepébe vágta (1-2), beállítva a végeredményt.

ZTE FC - Haladás Sopron Bank 1-1 (1-1)
Vezette:
Vad II István (Kispál Róbert, ifj. Tóth Vencel)
Gólszerző: Balázs a 34., ill. Halmosi a 13. percben
Kiállítva: Bogunovics a 49., Kocsárdi a 88., ill. Rajos az 52. percben

A nyugat-magyarországi rangadón a ZTE játékosait nemcsak a rivális Haladás legyőzése motiválhatta, hanem az is, hogy a csapat végre megszerezze első győzelmét a bajnokságban. A 13. percben a vendégek szereztek vezetést, Halmosi Péter 18 méterről, szabadrúgásból csavart a jobb felső sarokba (0-1). A 34. percben jött a hazaiak válasza, Szakály Dénes a balösszekötő helyéről lőtte kapu felé a labdát, Balázs Zsolt pedig közelről a bal sarokba csúsztatott (1-1). A félidő hajrájában a zalaiak George Ganugrava révén kapufát lőttek, majd a fordulás után Milan Bogunovics megkapta második sárga lapját, kiállításával nehéz helyzetbe hozva csapatát. Három perccel később a Haladás piros lapok tekintetében egyenlített, Rajos Gábor is második sárgáját követően állt ki. A ZTE többször is közel járt a gólszerzéshez, de elpuskázta helyzeteit, ráadásul Kocsárdi Gergely kiállítása miatt emberhátrányban fejezte be a meccset, amelyen zsinórban 8. hazai döntetlenjét érte el.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Futsal BL - Kikapott a Sportingtól a Haladás
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal MK – Elkészült a második kör sorsolása
Bajnokságok / Kupák
Futsal BL - Vereséggel rajtolt a Haladás
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I - A hajrában szerzett góllal nyert az Újpest Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS