Öt gólt lőtt Debrecenben a Paks, MTK-siker Diósgyőrben, a végén döntött az Újpest

2024. október. 19., 21:36   |    

Öt gólt lőtt Debrecenben a Paks, MTK-siker Diósgyőrben, a végén döntött az Újpest

Az OTP Bank Liga 10. fordulójának szombati játéknapján a Paksi FC 5-0-ra nyert a DVSC otthonában, az MTK 2-0-ra győzte le idegenben a DVTK-t. Az Újpest FC a 90. percben szerzett góllal győzte le 1-0-ra a Nyíregyházát.

Debreceni VSC-Paksi FC 0-5 (0-3)

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, az OTP Bank Liga 10. fordulójának mérkőzésein is felhívják a figyelmet a mellrák megelőzésének lehetőségére és fontosságára. Rosszul indult hazai szempontból a mérkőzés, a paksiak már a kilencedik percben vezetést szereztek, majd a folytatásban uralták a játékot az erőtlenül futballozó DVSC-vel szemben. A vendégfölény helyzeteket és két újabb gólt eredményezett, amivel Bognár György együttese gyakorlatilag a szünetre eldöntötte a három pont sorsát. A második félidőre Máté Csaba négyet cserélt, és bár ezzel némileg bátrabbá vált csapata, tíz perc után ismét a Paks került fölénybe és újabb két góllal kiütötte a teljesen szétesett hajdúsági együttest. Sikerével a Paks az élre ugrott, míg a DVSC a negyedik mérkőzését is elveszítette Máté Csaba irányításával, és jelenleg kieső helyen áll a tabellán.

Diósgyőri VTK-MTK Budapest 0-2 (0-2)

A DVTK az előző hat fordulóban ötször zárt kapott gól nélkül, de a horvát kapus Karlo Sentic a legutóbbi, nyíregyházi mérkőzésen megsérült - részleges elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, illetve csontödéma alakult ki nála -, ezért szombaton Artem Ogyincov állt a gólvonal előtt. Őt már a második percben "felavatták" a fővárosiak, ugyanis Hej Viktor passza után Kosznovszky Márk lefordult Alexander Vallejóról, majd húsz méterről a kapu jobb felső sarkába bombázott. A várakozásokkal ellentétben a kapott gól hatására a DVTK nem vette át az irányítást és nem rohamozta a vendégek kapuját az egyenlítés érdekében. Továbbra is a magabiztosan védekező MTK akarata érvényesült, támadásban is aktív volt, és bár kihasználatlanul hagyott két-három ígéretes lehetőséget, a 42. percben megduplázta az előnyét. Bognár István indítása után Molnár Rajmund befelé cselezett, majd - hasonló távolságból, mint negyven perccel korábban Kosznovszky - a hálóba bombázott.

A szünet előtt Szatmári Csaba kezezése miatt büntetőhöz juthatott volna az MTK, de a videofelvétel megtekintése után a játékvezető másként döntött. Ezután közel állt a szépítéshez a Diósgyőr, de Bright Edomwonyi lövését vetődve, bravúrral védte Demjén Patrik. A második felvonásban is hiányzott az agresszivitás a borsodiak védekezéséből, ezért kevés labdát szereztek, ennek ellenére kiegyenlítettebbé vált a játék, mert magabiztos előnye tudatában az MTK nem erőltette mindenáron a támadásokat. A 75. percben elfogytak a Diósgyőr cserelehetőségei, de számottevő változást az új emberek beküldése sem eredményezett. A labdabirtoklás aránya végül kiegyenlítődött, de több kapura lövéssel és több kaput eltalált lövéssel zárt az MTK, amely tudatos, taktikus, élvezetes játékkal magabiztosan győzött.

Újpest FC-Nyíregyháza Spartacus 1-0 (0-0)

Az első félidőben az újpestiek irányítottak, közel 70 százalékban birtokolták a labdát, de nem volt meg a támadásaikban az átütőerő (a hatból két lövésük ment kapura), míg a Szpari az első félidőben kaput sem talált. A fordulás után élénkebb lett a meccs, de a helyzetek alapján Nyíregyháza állt közelebb a vezetés megszerzéséhez, egy alkalommal a kapufa mentette meg a hazaiakat, majd a gólvonalról sikerült felszabadítani. Már-már úgy tűnt, sorozatban harmadszor is 0-0-t játszik otthon az Újpest, de a 90. percben Brodic lövése után a bal kapufáról kipattanó labdát Duarte továbbította az üres kapura, megnyerve a lila-fehéreknek a mérkőzést. Az újpestiek már hat mérkőzés óta veretlenek az élvonalban és a legutóbbi négy találkozójukon nem kaptak gólt.



Tabella

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS