OTP Bank Liga: Dobogósok egymás ellen

2022. április. 15., 11:04   |    

OTP Bank Liga: Dobogósok egymás ellen

Péntektől vasárnapig tart az OTP Bank Liga idei húsvéti fordulója. A program Debrecenben kezdődik, majd Felcsúton fejeződik be.

DEBRECENI VASUTAS SC–GYIRMÓT FC GYŐR
(Péntek, Debreceni Nagyerdei Stadion, 20.00)

Mind a két csapat számára nagyon fontos ez a találkozó, hat fordulóval a zárás előtt. A Gyirmót kieső helyen áll, 26 ponttal, a DVSC közvetlenül előtte, de 32-vel. Ha a Loki otthon tudja tartani a három pontot, kilencpontos előnye nagy valószínűséggel kitart az idény végéig a kisalföldiekkel szemben. Ha ellenben Csertői Aurél együttese nyerni tudna a Nagyerdei Arénában, hirtelen élessé válik a két csapat közötti küzdelem. A DVSC a legutóbbi öt mérkőzéséből csupán egyen győzött, pályaválasztóként 2022-ben eddig kizárólag az MTK-t verte meg. A Gyirmót a legutóbbi két idegenbeli bajnokiját 1-0-ra elveszítette Kisvárdán és Mezőkövesden.

ÚJPEST FC–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Szombat, Újpest, Szusza Ferenc Stadion, 15.00)

A 19. forduló után az Újpest a tizenegyedik helyen állt tíz vereséggel, a ZTE a hatodikon, héttel. Azóta mind a két csapat csak egyszer kapott ki, s előrelépett, immár a negyedik és az ötödik helyet foglalják el. Ha a lila-fehérek legyőzik az immár hét fordulón keresztül veretlen ZTE-t, megelőzik riválisukat, s fellépnek a negyedik helyre. Otthon az Újpest a legutóbbi négy mérkőzéséből hármat megnyert, a Honvédtól kikapott. A ZTE a legutóbbi négy idegenbeli bajnokiján nem kapott gólt, ebből következően veretlen.

PAKSI FC–MTK BUDAPEST
(Szombat, Paks, 17.00)

Az elmúlt hetekben nem megy a paksiaknak, az elmúlt, lassan két teljes szezon kiemelkedően leggólerősebb csapata a legutóbbi négy bajnoki találkozóján nem tudott akciógólt szerezni. Ezeken a mérkőzéseken összesen egy pontot gyűjtött, visszaszorult a hetedik helyre, igaz, csupán négy pont a hátránya a negyedik helyen álló ZTE-vel szemben. Pályaválasztóként felemás az eddigi 2022-es mérlege, három győzelem és három vereség. Az MTK az utolsó helyen áll, a döntetlenek már aligha segítenek rajta. Hátránya hat pont a tizedik DVSC-vel szemben. Vendégként csak kétszer kapott ki eddig idén, de nyerni meg csupán egyszer, a Pancho Arénában tudott.

BUDAPEST HONVÉD FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Szombat, Kispest, Bozsik Aréna, 19.30)

A hagyományok alapján nyilvánvalóan ez lenne a forduló rangadója, de a kispestiek csak hat pontra vannak a két kiesőjelölttől, négy pontot gyűjtöttek a legutóbbi négy fordulóban. Otthon Nebojsa Vignjeviccsel még nem veszítettek bajnoki mérkőzést. A Ferencvárossal szemben ugyanakkor 2019. április óta nyeretlen pályaválasztóként. A Ferencváros kilencpontos előnnyel áll a tabella élén, idegenben öt forduló óta veretlen.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–MOL FEHÉRVÁR FC
(Vasárnap, Mezőkövesd, Városi Stadion, 14.30)

Supka Attila csapata hat pontot gyűjtött a legutóbbi két fordulóban (rajta kívül ezt csak az Újpest mondhatja el magáról), s ezzel nagyon megerősítette a pozícióját a kiesés ellen vívott harcban. Nyolcadikként nyolc ponttal megelőzi a Gyirmótot és az MTK-t. Pályaválasztóként legutóbb a Gyirmót elleni 1-0-val lezárt egy nyeretlenségi sorozatot. Ugyanakkor kiemelésre érdemes, hogy Mezőkövesden 297 játékperce nem kapott gólt. A MOL Fehérvár a legutóbbi három fordulóban hét pontot szerzett, ez jó teljesítmény a hosszú vereségszéria után. Idegenben az utolsó két helyezett ellen négy pontot gyűjtött a legutóbbi két mérkőzésén.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–KISVÁRDA MASTER GOOD FC
(Vasárnap, Felcsút, Pancho Aréna, 17.00)

A második és a harmadik helyezett játszik egymás ellen, a két csapat tizenegy mérkőzést játszott eddig egymás ellen az élvonalban, a Puskás Akadémia négyszer, a Kisvárda háromszor nyert, négy döntetlen mellett. A gólkülönbség is szoros, 11-10 a PAFC javára. Hornyák Zsolt együttese a harmadik leghosszabb veretlenségi sorozattal rendelkezik a mezőnyben, de a legutóbbi három fordulóban csak döntetleneket játszott. A Pancho Arénában a legutóbbi négy bajnokijából csak egyet nyert meg. A Kisvárda mérlege is romlott, december 12. óta csak két mérkőzését nyerte meg, a legutóbbi öt fordulóban mindössze négy pontot szerzett. Idegenben idén még nem győzött.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS