OTP Bank Liga: stadiont avat a Nyíregyháza

2024. augusztus. 23., 15:20   |    

OTP Bank Liga: stadiont avat a Nyíregyháza

A Ferencváros, a Paks és a Puskás Akadémia nemzetközi kupaszereplése miatt csupán három mérkőzést bonyolítanak le az OTP Bank Ligában e hétvégén. Péntekre, szombatra és vasárnapra is jut egy mérkőzés, a Nyíregyháza immár valóban hazai pályán fogadhatja ellenfelét élvonalbeli mérkőzésen.

ÚJPEST FC–DEBRECENI VASUTAS SC
(Péntek, Szusza Ferenc Stadion, 20.00)

Az Újpest az első négy meccséből csak egyet nyert meg, de azt pályaválasztóként, a Fehérvár ellen. Az is tény, hogy három vereségét a három a nemzetközi kupaporondon még versenyben lévőtől szenvedte el, a negyediket, amelyik már kiesett, azt legyőzte. Ugyanakkor csak ötvenszázalékos a hazai mérlege, miután az első fordulóban kikapott a Puskás Akadémiától. A DVSC az első fordulóban halasztott, majd győzött Győrben, de azóta 180 perc alatt egy pontot szerzett, Kecskeméten. A Diósgyőr elleni hazai vereség különösen fájó volt. A Loki február 6-án megtörte rossz sorozatát, 2013 novembere óta először győzött a lila-fehérek vendégeként.

DIÓSGYŐRI VTK–KECSKEMÉTI TE
(Szombat, DVTK Stadion, 16.45)

A diósgyőriek a legutóbbi fordulóban szerezték meg első győzelmüket a 2024–2025-ös idényben, Debrecenben tettek három pontot a korábbi kettőhöz. Pályaválasztóként az eddigi két idénybeli bajnokin kétszer két gólt kaptak. A KTE is a múlt héten szerezte meg első győzelmét, az egyik újonc, az ETO ellen nyert 2-1-re. Idegenben csupán egyszer játszott eddig, 1-0-ra kikapott a Groupama Arénában a Ferencvárostól.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–FEHÉRVÁR FC
(Vasárnap, Városi Stadion, 17.45)

Az újonc az első „hazai” mérkőzését az idényben albérletben, Mezőkövesden játszotta és nyerte meg az ETO ellen. Azóta most játszik újra, immár valóban otthon, az immár minden szempontból elkészült Városi Stadionban. A Szpari három ponttal áll, az idegenbeli mérkőzéseit elveszítette. A Fehérvár ötpontos, az Újpesttől kikapott idegenben, előtte Kecskeméten döntetlent játszott. Az előző szezonba is visszanyúlva, a legutóbbi négy idegenbeli mérkőzésén mindössze egy pontot szerzett.

Tabella

 

Az MTK–Paks és az ETO FC Győr–Puskás Akadémia mérkőzést december 4-én, a ZTE–Ferencváros összecsapást február 5-én játsszák le.

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS