OTP Bank Liga: Történelmi meccs Kisvárdán

2018. augusztus. 10., 22:28   |    

OTP Bank Liga: Történelmi meccs Kisvárdán

A felcsúti MOL Vidi-Debreceni VSC mérkőzéssel (1–1) már péntek este megkezdődött az OTP Bank Liga negyedik, háromnapos fordulója. A rangadó mellett különleges érdeklődés kísérheti a Ferencváros kisvárdai vendégjátékát is.

A címvédő MOL Vidi FC hosszabbításban egyenlítve 1-1-es döntetlent játszott a vendég Debreceni VSC csapatával Felcsúton a labdarúgó OTP Bank Liga negyedik fordulójának pénteki nyitómérkőzésén, így mindkét együttes megőrizte a veretlenségét.

A székesfehérváriak a pontmentéssel immár 24 mérkőzés óta veretlenek pályaválasztóként az NB I-ben, ahol legutóbb 2017 áprilisában a Vasasnak sikerült legyőznie vendégként a piros-kék gárdát.

OTP Bank Liga, 4. forduló:
MOL Vidi FC-Debreceni VSC 1-1 (0-1)
Felcsút, Pancho Aréna, 1446 néző, v.: Kassai
gólszerzők: Tamás K. (91.), illetve Varga K. (13.)
sárga lap: Sós (33.), Nikolov (50.), illetve Cikos (21.), Barna (35.), Nagy S. (42.), Bódi (55.), Csősz (79.)

MOL Vidi FC: Kovácsik - Nego, Vinícius, Juhász R., Tamás K. - Varga J. (Nikolov, a szünetben), Pátkai (Lazovic, 67.), Huszti - Sós (Hadzic, a szünetben), Kovács I., M. Scepovic

Debreceni VSC: Nagy S. - Cikos, Kinyik, Szatmári Cs., Barna - Haris - Bódi (Csősz, 71.), Tőzsér, Szécsi (Bereczki, 12.), Varga K. (Mészáros, 83.) - Avdijaj

Mindkét csapat lendületesen kezdte a mérkőzést, de a Vidi volt veszélyesebb, amit Scepovic lövése jelzett, ugyanis bombája a keresztlécen csattant. Nem sokkal később viszont a debreceniek kerültek előnybe, mivel Varga Kevin távoli lövése hajszálpontos volt. Talán a nagy hőség hatására is, de a játékrész második felére valamelyest visszaesett az iram, kevesebb veszélyes szituáció alakult ki, azonban mindkét kapusnak akadt dolga, bravúrt viszont csak Nagynak kellett bemutatnia.

A folytatásban többnyire a két 16-os között folyt a játék, így csak egy-egy lövés okozott némi izgalmat, de komoly védenivalója egyik kapusnak sem volt. Az idő múlásával egyre unalmasabbá vált a mérkőzés, egyre kevesebb erő maradt a játékosokban arra, hogy lendületes támadásokat vezessenek. Ennek ellenére mindkét fél előtt akadt egy-egy ziccer, azonban a lehetőségek kihasználatlanul maradtak. A hajrában már inkább csak a Vidi próbálkozott, a vendégek az eredmény tartására törekedtek, de erőfeszítésüket nem kísérte siker, mivel Tamás óriási bombagólt lőtt a ráadásban.

KISVÁRDA MASTER GOOD-FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Kisvárda, szombat, 19.30)

Az újonc kisvárdai klub története első hazai élvonalbeli mérkőzése előtt áll. Ezen a találkozón a tabella utolsó helyezettje játszik az elsővel, de nem árt tudni: a két csapat legutóbbi tétmérkőzésén, tavaly ősszel, ugyancsak Kisvárdán, a Magyar Kupában, a hazaiak 1-0-ra legyőzték az akkor a sorozatban címvédő zöld-fehéreket. A Kisvárda rosszul kezdte a bajnoki szezont, eddigi győzelem, sőt szerzett gól nélkül áll. A Ferencváros ezzel szemben háromból három bajnoki mérkőzést nyert meg, hazai pályán a Diósgyőr és a Haladás, vendégként az MTK gárdáját győzte le, összesen tizenegy gólt szerezve. Thomas Doll együttesével kapcsolatban e találkozó előtt az egyetlen negatívum: a fővárostól távol tavaly november 18., a Paks elleni idegenbeli mérkőzés óta nem tudott nyerni.

SZOMBATHELYI HALADÁS-PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Szombathely, szombat, 19.30)

A Haladás hazai mérlege kifejezetten jó, noha a mostani bajnokságban az eddigi egyetlen hazai meccsén csak döntetlent ért el az Újpestet fogadva. Ugyanakkor figyelemre méltó, hogy a Rohonci úti pálya újbóli átadása óta bajnoki találkozón ott még senki sem tudta legyőzni. Mindazonáltal a Puskás Akadémia tavaly augusztusban, Pintér Attila irányításával, 5-2-re legyőzte vendégként a zöld-fehéreket, de még Sopronban. Figyelemre méltó, hogy a két csapat az előző idényben gólokban kifejezetten gazdag mérkőzéseket játszott egymás ellen, Sopronban, Felcsúton, majd Szombathelyen, 270 perc alatt tizenöt gól esett. Egyik gárda sem kezdte jól a mostani idényt, mindkettő egyetlen ponttal szerénykedik három forduló után, ebből következően még nyeretlen.

 

MTK BUDAPEST-DIÓSGYŐRI VTK
(Új Hidegkuti Nándor Stadion, szombat, 19.30)

Az újonc MTK-nak eddig nagyszerűen megy idegenben, a mezőny egyetlen csapata, amely hat pontot gyűjtött már vendégként. Mi több: egymaga annyi idegenbeli győzelmet számlál, mint a teljes további mezőny, együttvéve! Ugyanakkor az eddigi egyetlen hazai mérkőzésén súlyos és egyértelmű vereséget szenvedett a Ferencvárostól. A Diósgyőr még nyeretlen, vendégként az első fordulóban a Ferencvárostól, a harmadikban a Debrecentől szenvedett vereséget, de ezekre akár azt is mondhatjuk: a papírformának megfelelően. A második fordulóban otthon sem tudott nyerni, egy pontot szerzett a Puskás Akadémia ellen. Mivel az előző idényben az MTK a Merkantil Bank Ligában szerepelt, így természetesen a két csapat nem találkozott. De ennek tudatában is meglepő, hogy a Diósgyőr 2015 májusa óta nem tudott bajnoki meccset nyerni a kék-fehérek ellen.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC-BUDAPEST HONVÉD
(Mezőkövesd, vasárnap, 17.00)

A Mezőkövesd még csak két mérkőzésen van túl, a Paks elleni győzelemmel és a Debrecen elleni idegenbeli döntetlennel négy ponttal áll. A kispestiek eddigi mindhárom mérkőzésüket a felújítás előtt álló Bozsik Stadionban játszották, a Haladás, a Kisvárda és a Paks elleni győzelmüknek köszönhetően kilenc ponttal, hibátlan mérleggel állnak. Tavasszal vendégként két vereséggel kezdtek, de aztán már csak a Videoton számára a bajnoki cím bebiztosítását jelentő rangadót veszítették el. Noha nyerni csak egyszer tudtak, az egyik győzelmüket éppen Mezőkövesden aratták.

 

PAKSI FC-ÚJPEST FC
(Paks, vasárnap, 17.00)

Elkészült a paksi pálya felújítása, Csertői Aurél együttese, az idényben először, pályaválasztóként lép pályára. A három idegenbeli mérkőzés közel Mezőkövesden és Kispesten kikapott, ellenben Felcsúton, a bajnok MOL Vidi ellen pontot tudott szerezni. Tavasszal az otthoni mérlege is szokatlanul gyenge volt a csapatnak, március 10. óta csak a Vidit verte meg, a további öt meccsből előbb a lila-fehérek ellen márciusban gól nélküli döntetlent játszott. Majd négyet elveszített. Az Újpest egy-egy győzelemmel, döntetlennel és vereséggel áll, kikapott otthon az MTK-tól, vendégként szerzett egy pontot Szombathelyen, majd legyűrte a Kisvárdát. Vendégként 2018-ban eddig csak a Videoton ellen kapott ki még április 7-én, ellenben nyerni csak a DVSC és a Mezőkövesd ellen tudott. Bajnoki mérkőzésen közel öt éve, 2013 novembere óta nyeretlen Pakson, kupamérkőzést azonban nyert ott, idén márciusban.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Fővárosi rangadót nyert az MTK, fehérvári siker a DVSC ellen
Bajnokságok / Kupák
Telt ház előtt játsszák Győrben a zöld-fehér rangadót
Bajnokságok / Kupák
Futsal BL – Három vereséggel búcsúzott a Haladás
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I - Veszprémben rajtol a forduló

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS