Paksra látogat a Fradi, alsóházi derbi Angyalföldön

2023. április. 07., 14:39   |    

Paksra látogat a Fradi, alsóházi derbi Angyalföldön

Péntektől vasárnapig játsszák az OTP Bank Liga 26. fordulóját. A legjobb formában lévő csapat, a Paks, a listavezető Ferencvárost fogadja. Az utolsó két helyezett, a Vasas és a Bp. Honvéd egymás ellen játszik az Illovszky-stadionban.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–DEBRECENI VASUTAS SC
(Péntek, Mezőkövesd, 20.00)
A Mezőkövesd nagy fontos győzelmet aratott a legutóbbi fordulóban az addig pályaválasztóként veretlen KTE otthonában. Ugyanakkor az előző négy fordulóban győzelem nélkül maradt. Pályaválasztóként szeptember 30. óta nem kapott ki az OTP Bank Ligában, de a legutóbbi két alkalommal csak döntetlenre végzett. A DVSC a negyedik helyen áll, legutóbb 3-1-re verte a vasast. Idegenben még veretlen 2023-ban.

PUSKÁS AKADÉMIA–KECSKEMÉTI TE
(Szombat, Felcsút, 14.30)
A Puskás Akadémia a legutóbbi hazai mérkőzésén szezonbeli egyik legjobb teljesítményét nyújtva kiütötte az Újpestet. Azóta egy bajnokit játszott, egy döntetlent Kisvárdán, illetve kiesett hosszabbításban a MOL Magyar Kupa elődöntőjében Zalaegerszegen. Otthon a legutóbbi öt bajnokijából csak a Paks ellenit veszítette el. A KTE tartja második helyét, bár a legutóbbi fordulóban megszakadt november 5. óta tartó veretlenségi sorozata. Vendégként a legutóbbi két alkalommal győzött.

MOL FEHÉRVÁR FC–ÚJPEST FC
(Szombat, Székesfehérvár, 17.00)
Mind a két csapatra igaz: veretlen az edzőváltás óta. Igaz, a MOL Fehérvár esetében két, az Újpestében csak egy mérkőzést jelent. A piros-kékek az elmúlt 365 napban mindössze egy hazai bajnokijukat veszítették el, éppen az Újpest ellenit. Azóta egyszer nem szereztek gólt a MOL Aréna Sóstóban játszott bajnokin: az Újpest ellenin. A lila-fehérek a legutóbbi öt bajnoki találkozójukból egyedül a Puskás Akadémia ellenit veszítették el. Ugyanakkor a székesfehérvári siker óta mindössze egyszer nyertek idegenben, az utolsó helyen álló Vasas ellen.

PAKSI FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Szombat, Paks, 19.30)
A forduló slágere, a legutóbbi öt forduló kiemelkedően legeredményesebb, már a tabella harmadik helyén álló csapata a listavezető Ferencvárost fogadja. A Paks óriási formajavuláson ment át, a legutóbbi öt fordulóban tizenöt pontot szerzett, az előző ötben csupán kettőt. Otthon a legutóbbi két mérkőzését megnyerte. A Ferencváros a legutóbbi négy bajnoki fordulóban nyeretlen maradt, ez rajta kívül csak a Vasasról és a Kisvárdáról mondható el. Vendégként legutóbbi kikapott Zalaegerszegen, de előtte hét meccsen át veretlen maradt.

VASAS FC–BUDAPEST HONVÉD
(Vasárnap, Fáy utca, 14.15)
A Vasas a Budafok elleni kupakudarc után szerződést bontott Kondás Elemérrel. A piros-kékek 2023-ban már találkoztak a Honvéddal, nyertek a Magyar Kupában, ellentétben a két őszi bajnokival, amiket elbuktak. A legutóbbi négy bajnoki mérkőzésükön pont nélkül maradtak az OTP Bank Ligában. A Honvéd a legutóbbi két fordulóban nem szerzett pontot, ez a többi 11 csapatból csak a Vasasra igaz. Idegenben a legutóbbi öt bajnokin összesen két pontot szerzett.

ZALAEGERSZEGI TE FC–KISVÁRDA FC
(Vasárnap, Zalaegerszeg, 16.30)
A ZTE kedden bejutott a MOL Magyar Kupa döntőjébe, a 119. percben született öngóllal búcsúztatta a Puskás Akadémiát. Ugyanakkor a legutóbbi négy bajnokijából hármat elveszített, így a nyolcadik helyen áll. A Kisvárda egyike annak a három csapatnak, amelyik a legutóbbi négy fordulóban nem nyert. Az Újpesttől érkezett Milos Kruscsics otthon döntetlennel debütált a Puskás Akadémia ellen. A lila-fehérekkel ősszel nem tudott nyerni a ZTE ellen.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS