Puskás Akadémia-győzelem és Fehérvár-vereség a Konferencia-ligában

2024. augusztus. 08., 21:58   |    

Puskás Akadémia-győzelem és Fehérvár-vereség a Konferencia-ligában
puskasakademia.hu

A Puskás Akadémia 1-0-ra legyőzte az örmény Araratot, a Videoton viszont 1-0-ra kikapott a ciprusi Omonia csapatától a Konferencia-liga harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén.

Konferencia-liga, selejtező, 3. forduló, első mérkőzés:

Ararat (örmény)-Puskás Akadémia FC 0-1 (0-0)

gólszerző: Soisalo (89.)
sárga lap: Grigorjan (17.), Yenne (28.), Duarte (76.), illetve Szolnoki (15.), Ormonde-Ottewill (81.), Nagy (88.)

Szűk húsz percet kellett várni az első helyzetekre, Pécsi kétszer védett is, a túloldalon viszont Colley ígéretes helyzetben fejjel nem találta el a kaput. Ezt a rövid periódust leszámítva a kapuk nem forogtak veszélyben a szünetig. Térfélcserét követően is folytatódott az eseménytelen mezőnyjáték. Az utolsó félórára valamelyest megélénkült a mérkőzés. A hajrában ráadásul a szórványos magyar ellentámadások egyikének végén Soisalo találatával a győzelmet is megszerezte a magyar bajnokság bronzérmese. A jereváni sikerrel az OTP Bank Ligát két diadallal kezdő felcsútiak továbbra is százszázalékosak a szezonban. Az előző körből játék nélkül jutottak tovább, mert a kisorsolt ukrán ellenfelük, a Dnyipro-1 csődöt jelentett. A visszavágót egy hét múlva a Pancho Arénában rendezik. A párharc továbbjutójára az előző két kiírás olasz döntőse, a Fiorentina vár a következő, immár főtáblára kerülésért sorra kerülő negyedik selejtezőkörben, a vesztes pedig búcsúzik.

Omonia (ciprusi)-Fehérvár FC 1-0 (0-0)

gólszerző: Stepinski (60.)
sárga lap: Erakovic (53.), illetve Melnyik (28.), Huszti (64.), Katona (65.)

A nyáron kinevezett Pető Tamás vezetőedző irányításával két-két siker és döntetlen után először szenvedett vereséget a Fehérvár. Lang Ádám, a magyar válogatott védője a 81. percben csereként lépett pályára a szigetországi csapatban, amely a lengyel Mariusz Stepinski 60. percben lőtt góljával nyert. A visszavágót jövő szerdán rendezik Székesfehérváron. A párharc győztesére a horvát NK Osijek és az azeri Zira továbbjutója vár a következő, immár főtáblára kerülésért sorra kerülő negyedik selejtezőkörben, a vesztes pedig búcsúzik.

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS