Rangadót is hoz az OTP Bank Liga első teljes fordulója

2023. augusztus. 11., 11:43   |    

Rangadót is hoz az OTP Bank Liga első teljes fordulója

Péntektől vasárnapig rendezik az OTP Bank Liga 3. fordulójának mérkőzéseit. Ez lesz az első teljes forduló az idényben, olyan rangadóval, mint a Ferencváros és a Puskás Akadémia találkozója.

MTK BUDAPEST–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Péntek, Új Hidegkuti Stadion, 20.00)

Az MTK – ugyancsak pénteki mérkőzésen – döntetlent játszott a Pakssal az első fordulóban, majd 2-1-re kikapott Zalaegerszegen. Mindkét gólját Németh Krisztián szerezte. A Kisvárda nagyon jól rajtolt, éppen a Zalaegerszeg ellen győzött idegenben, de a második fordulóban kikapott Kecskeméten. A harmadik fordulóban is vendégként szerepel.

ÚJPEST FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Szombat, Szusza Ferenc Stadion, 18.00)

Az Újpest a Fehérvár elleni hazai győzelem után hatgólos mérkőzésen játszott döntetlen Felcsúton, a Puskás Akadémia ellen. A lila-fehérek a legutóbbi öt, vidéki csapat ellen játszott bajnoki mérkőzésüket kivétel nélkül megnyerték. A Mezőkövesd nem kezdte jól a bajnoki szezont, a Debrecentől idegenben 3-1-re, a Diósgyőrtől otthon 4-2-re kapott ki. A borsodi csapat legutóbb 2019 októberében nyert Újpesten a lila-fehérek ellen.

DIÓSGYŐRI VTK–PAKSI FC
(Szombat, Szusza Ferenc Stadion, 20.15)

Az újonc Diósgyőr otthon vereséget szenvedett a Puskás Akadémiától, de utána javított, 4-2-re győzött Mezőkövesden. A Paks mindössze egy mérkőzésen van túl, az döntetlenre végződött az MTK ellen. Az OTP Bank Ligában 2021. április 11-én találkozott legutóbb a két csapat, a Paks 4-1-re győzött Diósgyőrben. A Paks a legutóbbi négy, Diósgyőr elleni bajnokiján 12 pontot szerzett.

DEBRECENI VASUTAS SC–ZALAEGERSZEGI TE SC
(Vasárnap, Nagyerdei Stadion, 16.30)

A DVSC halasztott a második fordulóban, az elsőben 3-1-re megverte a Mezőkövesdet. A csapatnak nem volt sok ideje pihenni, pénteken ért haza Bécsből, a Rapid elleni nemzetközi kupamérkőzésről. A ZTE egyszer a bajnokságban, kétszer pedig a Konferencia-ligában vereséget szenvedett, de a múlt héten legyőzte az MTK-t. A DVSC ellen kétszer játszott a ZTE 2023-ban, mindkétszer a Loki nyert.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Vasárnap, Groupama Aréna, 18.45)

A Ferencváros az első 2023–2024-es bajnoki mérkőzésén 5-3-ra nyert a Fehérvár ellen, s a másodikon is Fejér megyei csapattal találkozik. Máté Csaba együttese a KÍ Klaksvik elleni kudarc óta négy mérkőzésen 19 gólt szerzett. A Puskás Akadémia ellen az utóbbi időkben általában szoros mérkőzéseket játszott, sőt a vendégek március 12-én nyertek a Groupama Arénában. Hornyák Zsolt együttese az első fordulóban szép győzelmet aratott az újonc Diósgyőr pályáján, majd biztos vezetése után kiengedte a kezéből a győzelmet az Újpest ellen.

KECSKEMÉTI TE–FEHÉRVÁR FC
(Vasárnap, Széktói Stadion, 21.00)

A KTE a szezonbeli eddigi egyetlen bajnoki mérkőzését megnyerte a Kisvárda ellen, a legutóbbi öt hazai bajnokijából négyet megnyert. A Fehérvár még pont nélküli, előbb az Újpesttől, majd a Ferencvárostól kapott ki. A négy szerzett gól nem kevés, a hét kapott ellenben nagyon sok. A székesfehérváriak idegenbeli mérlege nagyon gyenge volt az előző idényben.

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS