Rangadót nyert a Debrecen, hatot lőtt a Győr

2008. szeptember. 20., 22:42   |    

Rangadót nyert a Debrecen, hatot lőtt a Győr

A Soproni Liga 8. fordulójában a két dobogós együttes, a Debrecen és a Vasas csatáját a hajdúságiak nyerték, míg a győriek a Diósgyőr ellen arattak fölényes győzelmet.

Szünet után támadt fel a Debrecen

DVSC-TEVA - Vasas 4-1 (0-1)
Vezette: Solymosi Péter (Takács Gábor, Farkas Balázs)
Gólszerző: Oláh a 60., Oláh a 67., Dudu a 72., Szakály a 80. illetve Dobric a 26. percben

A Vasas kezdte jobban a találkozót, és kihasználva a hazaiak visszafogottabb játékát a 25. percben megszerezte a vezetést: Németh Norbert passzolt Sasa Dobrichoz a 16-oson belül, a támadó kapásból lőtt, a labda pedig a hazai kapuban kötött ki (0-1). A gól után az angyalföldiek minden erejükkel a védekezésre összpontosítottak, és a szünetig sikerült is megtartaniuk előnyüket. A fordulás után negyedóráig még bevált a Vasas taktikája, azt követően azonban megbosszulta magát, és a hajdúságiak megfordították az állást. A 60. percben Dombi Tibor jobb oldali beadása után Oláh Lóránt fejelt a jobb sarokba (1-1). A 67. percben már a hazaiaknál volt a vezetés, egy debreceni akció végén nem tudtak felszabadítani a Vasas védői, Machperlin Omagbemi Dudu passzolt Olához, aki 5 méterről a léc alá helyezett (2-1). A 72. percben Dombi újabb beadása után Dudu vette le a labdát 5 méterre a kaputól, majd laposan a hosszú sarokba lőtt (3-1). A végeredményt Szakály Péter állította be, aki Dudu beadását követően a 75. percben vette be közelről a vendégek kapuját (4-1). A Debrecen az első félidőbeli visszafogott játék után a második játékrészben óriási fölényben játszott és megérdemelten szerzett három pontot.

Magabiztos volt a Haladás


Szombathelyi Haladás - Kecskeméti TE-Ereco 3-1 (2-0)

Vezette: Sulyok Gergely (ifj. Tóth Vencel, Ring György)
Gólszerző: Rajos a 15., Tóth P. a 35., Kenesei a 61. illetve Koncz a 68. percben

A Haladás kezdett aktívabban, és már a 15. percben előnyt szerzett: Vörös Péter centerezett az alapvonal közeléből, Rajos Gábor a tizenegyespontnál lekezelte a labdát, majd a kapu közepébe helyezett (1-0). A gól után is támadásban maradt a Haladás, és a 35. percben kettőre növelte góljai számát: Tóth Péter 16 méterről szánta el lövésre magát, a kapus csak beleérni tudott a labdába, ami a kezéről a bal sarokba pattant (2-0). A kecskemétiek a szünet után sem tudtak újítani, a Haladás pedig a 61. percben még biztosabbá tette vezetését, Rajos labdájával Kenesei Krisztián lépett ki, majd a bal alsó sarokba gurított (3-0). A 68. percben a vendégek megszerezték a szépítő találatot, Koncz Zsolt csavart szabadrúgásból a bal sarokba (3-1). A szombathelyiek végig jobban játszva, megérdemelten nyertek.

Kihasználta az emberelőnyt a REAC


BFC Siófok - REAC 1-1 (1-0)

Vezette: Veizer Roland (Erős Gábor, Vámos Tibor)
Gólszerző: Takács a 35. illetve Nyerges a 88. percben
Kiállítva: Ndjodo a 64. percben

A REAC kezdte aktívabban a találkozót, ám mégis a hazaiak szereztek vezetést a 35. percben: Takács Marcell jó 30 méterről, szabadrúgásból célozta meg a kaput, a labda pedig a bal felső sarokban kötött ki (1-0). A szünetig a vendégek nem tudtak újítani, sőt a fordulás után is magabiztosan őrizte előnyét a Siófok. A 64. percben felcsillant a remény a vendégek előtt, Edouard Ndjodo ugyanis megkapta második sárgáját, ezzel emberhátrányba kerültek a Balaton-partiak. Ezt követően a kapujához szegezte a hazai együttest a REAC, és a 88. percben sikerült is egyenlítenie: Jeremiás Gergő adott be jobb oldalról, Nyerges Krisztián jó ütemben érkezett és 6 méterről a léc alá fejelt (1-1). Újabb gól már nem született, így a tabella végén álló gárdák közül egyik sem tudott jelentősen közelebb kerülni a középmezőnyhöz.

Veszélytelen volt a Honvéd


Nyíregyháza Spartacus FC - Budapest Honvéd 3-0 (1-0)
Vezette: Arany Tamás (Kelemen Attila, Fehér Gyula)
Gólszerző: Apostu a 36., Ramos az 56., Apostu a 63. percben

A mérkőzés első félidejében a Nyíregyháza játszott mezőnyfölényben, és a 36. percben a vezetést is sikerült megszereznie. Miskolczi László bal oldali beadását követően Radu Bogdan Apostu 3 méterről fejelt a kapuba (1-0). Nagyobb helyzet a szünetig már nem adódott a csapatok előtt, a szünet után azonban tovább tudta növelni előnyét a nyírségi alakulat: a 11. percben egy hazai akció végén Colon Luis Arcangel Ramoshoz pattant a labda, aki kapásból, 10 méterről lőtte ki a bal alsó sarkot (2-0). A 63. percben eldőlt a mérkőzés, Miskolczi szögletét követően Apostu érkezett jó ütemben és 2 méterről a hálóba továbbította a labdát (3-0). Újabb találat már nem esett, a házigazdák megérdemelt sikert arattak a kapura teljesen veszélytelen fővárosiak ellen.

Kiütéssel nyert az ETO


Győri ETO - DVTK 6-0 (4-0)

Vezette: Kassai Viktor (Berettyán Péter, L. Tóth Lajos)
Gólszerző: Stark (11-esből) a 10., Kovács I Z. a 19., Bajzát a 44., Kovács I Z. a 45., Völgyi az 50., Bajzát az 55. percben

A Győr semmit sem bízott a véletlenre, már a kezdés után nekiesett ellenfelének, és hamar megszerezte a vezetést: egy kezezés miatt megítélt büntetőt Stark Péter értékesített (1-0). A 19. perc hozta meg a második győri gólt, Bajzát Péter és Kovács Zoltán lépett ki a lesre játszó védők közül, a két támadó összjátéka után utóbbi az üres kapuba passzolt (2-0). A Győr a folytatásban is óriási fölényben futballozott, egymás után alakította ki helyzeteit és a 44. percben újabb gólt szerzett: Böőr Zoltán kiugratása után Bajzát fordult kapura, és 11 méterről a hálóba helyezett (3-0). A szünet előtt még egyszer középkezdéshez kellett felállnia a statisztaszerepet betöltő vendégeknek, a 45. percben Böőr passzol a jobb oldalról a középen érkező Kovácshoz, aki ismét közelről helyezett a kapuba (4-0). Az 50. percben már öt gól volt a hazai előny, Koltai Tamás jobb oldali beadása után Völgyi Dániel 10 méterről a kapuba lőtte a labdát (5-0). A gólszüret az 55. percben folytatódott, amikor Böőr hozta játékba a középen érkező Bajzátot, akinek nem volt nehéz dolga, öt méterről passzolt a kapuba (6-0). A hajrára visszavett a tempóból az ETO, a diósgyőriek azonban csak az újabb kapott gólokat tudták elkerülni ezzel, szépítésre sem futotta erejükből.

Öngóllal mentett pontot a ZTE

ZTE FC - Paksi FC 1-1 (0-0)

Vezette: Szilasi Szabolcs (Lémon Oszkár, Nagy Imre Attila)
Gólszerző: Kriston (öngól) a 74. illetve Tököli a 61. percben

Az első félidő alacsony színvonalú játékot hozott, csak elvétve kerültek helyzetbe a játékosok, igazán nagy gólszerzési lehetőség egyik oldalon sem adódott. A fordulás után megélénkült a mérkőzés, és a 61. perc meghozta az első gólt is: Buzás Attila indította Tököli Attilát, aki rávezette a labdát a kapusra, majd egy csel után 3 méterről, kissé kisodródva az üres kapuba gurított (0-1). A gól után eggyel magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a ZTE, de a hazaiak egyenlítéséhez szerencse is kellett: Hajdú Norbert lőtte el keresztbe a labdát, amely megpattant a felszabadítani igyekvő Kriston Attilán és a hálóban kötött ki (1-1). A lefújásig mindkét gárdának akadt egy-egy nagyobb lehetősége, de gól már nem született, megosztoztak a pontokon a csapatok.


Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS