Saldanha mesterhármasával nyert rangadót a Ferencváros

2024. szeptember. 29., 20:07   |    

Saldanha mesterhármasával nyert rangadót a Ferencváros

Fehérvár FC-Paksi FC 1-2 (1-0)

Az első NB I-es meccsét játszó Győrfi Milánnal a soraiban a Paks kezdett jobban, Ötvös Bence ziccerénél nagyot kellett védenie a hazai hálóőrnek. A három belső védős felállásra váltó Fehérvár az első félidő közepén alakította ki első komolyabb helyzetét, de a vendégkapus biztosan ütötte ki a fejest. Sok hibával játszott mindkét együttes, így nem lett volna meglepő, ha a szünetre gól nélküli döntetlennel vonulnak. Hogy mégsem így lett, az Holender Filipnek volt köszönhető, akinek a hatalmas góljával a Fehérvár megszerezte a vezetést. Fordulás után gyorsan egyenlíthetett volna a Paks, azonban Windecker József büntetőjét kapufára ütötte, majd Tóth Barna ismétlését is kivédte Dala Martin.
Tovább rohamoztak a paksiak, miközben a túloldalon Katona Mátyás első labdaérintése nyomán a kapufán csattant a labda. A hajrát egy újabb vendégbüntető vezette fel, ezt Ötvös Bence, értékesítette, majd a Fehérvár emberhátrányba került Kasper Larsen második sárga lapját követően. A tíz emberrel játszó hazaiaknak több lehetőségük is lett volna a győzelem kiharcolására, mégis a Paks örülhetett a végén, mert a jelzett hatperces hosszabbítás utolsó percében egy pontos lövéssel megnyerte a mérkőzést.

Ferencvárosi TC-Puskás Akadémia FC 3-0 (0-0)

A gól nélküli első félidőben inkább a hazai kaput védő Dibusznak volt több dolga. A válogatott hálóőr - akit augusztus legjobb Ferencváros-játékosának választottak - nem sokkal a szünet előtt óriási bravúrral tolta kapufára Levi szabadrúgását. A fordulást követően a hazaiak kerültek fölénybe, de nem jöttek a helyzetek. Pascal Jansen a 63. percben hármas cserével nyúlt bele a meccsbe, a nemrég igazolt brazil Matheus Saldanhának pedig ezúttal sem volt szüksége sok időre ahhoz, hogy betaláljon. A dél-amerikai támadó kevesebb, mint két perccel pályára lépését követően megszerezte a zöld-fehéreknek a vezetést. Nem sokkal később a "csodacsere" eldöntötte a három pont sorsát, igaz, nem volt nehéz dolga, miután Pécsi Ármin, a vendégek kapusa egy hazaadást gyakorlatilag odaajándékozott neki, már csak a kapuba kellett passzolnia. A 82. percben Saldanha feltette a koronát teljesítményére, egy gyönyörű sarkazással jött össze neki a mesterhármas. A brazil csatár így négy találkozón már hat gólnál jár zöld-fehérben úgy, hogy ezeken a találkozókon nagyjából összesen egy meccsnyi időt töltött a pályán. A Ferencváros ezzel felcsúti riválisát megelőzve, százszázalékos mérlegének köszönhetően - mindössze hat lejátszott mérkőzéssel - a tabella élére állt. 

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS