Simple Női Liga: Az FTC nyerte a nyitóforduló rangadóját

2024. augusztus. 24., 23:11   |    

Simple Női Liga: Az FTC nyerte a nyitóforduló rangadóját

Az FTC-Telekom és az ETO is győzelemmel kezdte a Simple Női Liga 2024–2025-ös idényét. „Történelmi” pontot gyűjtött a Szekszárd, idegenben nyert a Szeged, otthon a Viktória. Hátrányból fordított a Puskás Akadémia.

Az újonc Bp. Honvéd egyik új szerzeménye, az MTK-tól érkezett Csuhai Vivien szerezte meg a Simple Női Liga 2024–2025-ös idényének első gólját. Mindössze nyolc perc telt még csak el akkor a szezonból… Ennek ellenére nem tudott pontot szerezni a kispesti csapat, miután a vendég szegediek a 35. percben Balázs Evelin révén kiegyenlítettek, majd a hajrában Sovány Dorina a győztes gólt is megszerezte. A mindössze 17 éves Balázs már a harmadik idényét kezdte meg a legmagasabb osztályban, első élvonalbeli gólját érte el.

A forduló rangadóján az FTC-Telekom mindkét félidő hajrájában szerzett egy gólt az MTK Budapest ellen, s ezzel 2-0-ra nyert. Előbb Jadyn Edwards értékesített egy büntetőt, majd a második játékrészben Németh Adél beadása után Vlada Kubaszova bólintotta a labdát a kék-fehérek kapujába.

Sima győzelemmel rajtolt az ETO, amely nagyjából az első félidő felére eldöntötte a Soroksár elleni találkozót. Kocsán Petra már a tizedik percben a kapuba talált, majd Kathleen White is bevette Ascher Dóra hálóját. A harmadik gólt Savanya Csilla lőtte, az 53. percben. Az ETO-ban az új szerzemények közül Bíró Barbara és a ghánai Ernestina Abambila a kezdő tizenegyben kapott helyett, de a második játékrészben Jánosi Ninetta és Németh Virág is játéklehetőséget kapott. A nyár derekán megsérült Süle Dóra már ott ült a padon, de még nem játszott.

Szép győzelemmel rajtolt az új, sárga-zöld szerelésben játszó Viktória az Astra ellen. A szombathelyiek végig irányították a játékot, de az első félidőben nem tudtak igazán gólveszélyes helyzetet kialakítani. A fordulás után már igen, Szil Tünde kilenc-tíz méterről helyezett a kapu jobb sarkába. A hajrában Németh Mirtill óriási, majdnem harmincméteres lövése után a lécről pattant ki a labda. Tavaly ősszel is a Viktória nyerte a két csapat szombathelyi mérkőzését.

A forduló egyetlen gól nélküli mérkőzésén a Szekszárdi WFC elvitt egy pontot az újonc Pécsi MFC otthonából. A nagy lelkesedéssel játszó baranyai együttes különösen a találkozó hajrájában került fölénybe, de nem tudta megszerezni első élvonalbeli győzelmét. Érdekes, hogy a szekszárdiak élvonalbeli történetükben először szereztek pontot az első fordulóban.

Fordulatos mérkőzéssel zárult a forduló a Pancho Arénában. A Diósgyőr vezetést szerzett az idény második büntetőből szerzett góljával, a borsodi születésű, de a Ferencvárost is megjárt, mindössze 18 éves Madarász Laura révén. Ám a második félidő tizedik percében a kapus Orgoványi Dóra a tizenhatoson kívüli szabálytalanságába belesérült, ráadásul piros lapot is kapott. A helyére beálló, mindössze 15 éves Galambvári Olívia a gólokról nem tehetett, de nem is tudta megakadályozni, hogy a mérkőzés végére (a labdát mérgében a földhöz vágó Szolomájer Leila második sárga lapja miatt) már kettős emberelőnybe kerülő Puskás Akadémia ne fordítson. Előbb a fehérorosz Melana Szurauceva szerzett gólt, majd a fehérvári nevelésű Pécsi Dóra a rövid sarokba küldte a labdát a 86. percben, ezzel már vezetett a PAFC. A mérkőzés legszebb találatát a hosszabbítás perceiben a csereként beálló Tóth Zsóka lőtte, 22 méterről, a jobb felső sarokba.

Simple Női Liga NB I. 1. forduló

Sorsolás
2024. 08. 24. 16:00
Honvéd MFA Utánpótlás Központ
2024. 08. 24. 17:00
ETO Stadion
2024. 08. 24. 17:00
PMFC Stadion
2024. 08. 24. 17:00
Kocsis Sándor Sportközpont
2024. 08. 24. 17:00
Szombathelyi Haladás Sportkomplexum
2024. 08. 24. 19:15
Puskás Akadémia Pancho Aréna


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS