Simple Női Liga: Diósgyőrbe látogat az ETO

2024. augusztus. 30., 13:06   |    

Simple Női Liga: Diósgyőrbe látogat az ETO

Ismét ugyanazon a napon, szombaton, augusztus 31-én játsszák a Simple Női Liga soros fordulójának mind a hat mérkőzését. A 2. forduló rangadójának a DVTK és az ETO FC diósgyőri mérkőzése ígérkezik, ezt közvetíti élőben az MLSZ Youtube-csatornája is.

FTC-TELEKOM–ASTRA HFC
(Kocsis Sándor Sportközpont, 11.00)

A címvédő Ferencváros már délelőtt pályára lép, mégpedig az Astra ellen. A zöld-fehérek erősödtek az első forduló óta, visszatért a csapathoz Alesia Garcia. Az amerikai csatár 2023 februárjától 12 hónapon át erősítette a zöld-fehéreket, ebből következően kétszeres magyar bajnok már. Az első fordulóban az FTC-Telekom 2-0-ra legyőzte legerősebb fővárosi riválisát, az MTK-t, az Astra 1-0-s vereséget szenvedett a Viktóriától Szombathelyen. A 2023–2024-es idényben Albert Flórián együttese ősszel otthon 4-0-ra, tavasszal idegenben 2-0-ra nyert az Astra ellen.

SZEKSZÁRD WFC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Szekszárdi Városi Sport- és Szabadidőközpont, 16.00)

Mind a két csapatnak van már pontja, ez különösen a szekszárdiak esetében „újdonság” a második fordulóban, tekintve, hogy 2024-ben rajtoltak először az élvonalban vereség nélkül, az újonc Pécsi MFC otthonából vittek el egy pontot. A Puskás Akadémia fordulatos mérkőzésen használta ki emberelőnyét a Pancho Arénában, a DVTK ellen, s nyert 3-1-re. Érdekes, hogy a Tolna vármegyei csapat a 2023–2024-es szezonban is a PAFC ellen játszotta az első hazai bajnokiját. Azon 2-0-ra, a felcsúti „visszavágón” 3-1-re kapott ki.

DIÓSGYŐRI VTK–ETO FC GYŐR
(DVTK Edzőközpont, 16.00)

Futballnap lesz Diósgyőrben, a program első fontos része az MLSZ Youtube-csatornája által is közvetített rangadó. A két csapat közül az ETO magabiztos győzelemmel, kezdett otthon, a Soroksár ellen, a DVTK ellenben, kapusa, Orgoványi Dóra sérülése és kiállítása miatt, balszerencsés vereséggel rajtolt a Pancho Arénában. Tavaly, majdnem pontosan egy éve, az ETO gólzáporos mérkőzésen, 6-3-ra győzött Diósgyőrben. A női mérkőzés vége után, 18 órától a DVTK-stadionban nyárbúcsúztató színes programok várják a szurkolókat, majd este 8 órától a két klub férfi csapatai is megmérkőznek, az OTP Bank Ligában.

MTK BUDAPEST–BUDAPEST HONVÉD FC
(Sándor Károly Labdarúgó Akadémia, 17.00)

Mind a két csapat vereséggel kezdett, az MTK a bajnok FTC-Telekomtól kapott ki 2-0-ra, az újonc Honvéd pályaválasztóként szenvedett 2-1-es vereséget a szegediektől.  2014. márciusa óta először találkozik a két csapat az élvonalban.

KÉSZ-ST. MIHÁLY-SZEGED–PÉCSI MFC
(Szegedi Vasutas SE Sporttelep, 17.00)

A sorsolás szeszélye folytán a szegediek az első két fordulóban a két újonccal találkoznak. Az első játéknapon 2-1-re nyertek Kispesten, reményük van arra, hogy hat ponttal indítsák a bajnokságot, két mérkőzésükön. A PMFC egyáltalán nem játszott rosszul a múlt szombaton, de nem tudott gólt szerezni a Szekszárd WFC ellen, így döntetlennel rajtolt.

SOROKSÁR SC–VIKTÓRIA FC
(Szamosi Mihály Sporttelep, 17.00)

A soroksáriak, a papírformának megfelelően, vereséggel rajtoltak Győrben. A Haladás 1-0-ra verte Szombathelyen az Astrát. A két csapat májusban, a 2023–2024-es idény hajrájában óriási mérkőzést vívott egymással Soroksáron. Kiegyenlítettek voltak az erőviszonyok, a forduló (az utolsó előtti forduló…) előtt a házigazdák álltak jobban, de a Viktória, 1-0-ra, majd 3-2-re vezetve győzött az ötgólos mérkőzésen.

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS