Simple Női Liga: győri sikerrel kezdődött a bajnoki döntő

2024. május. 20., 18:59   |    

Simple Női Liga: győri sikerrel kezdődött a bajnoki döntő

Az ETO FC 1-0-ra győzni tudott a Ferencváros otthonában a bajnoki döntő első felvonásán.

A győriek tavasszal eddig jobb formában játszottak, a Magyar Kupát is megnyerték, mégis meglepetésnek számított, hogy a hazai csapat nem tudott fölénybe kerülni a mérkőzés elején. A Ferencváros csapatából a 13. percben kivált a megsérülő Kovács Eszter, Albert Flóriánnak így már a mérkőzés elején cseréni kellett.

Elsősorban az FTC-Telekom támadójátéka mutatkozott gyengének, Borók Dorinának az első játékrész hosszabbításában kellett először kapura tartó lövést hárítania. A másik oldalon viszont Süle Dóra jó helyzetből lőhetett, a kapu fölé.

A második játékrész elején az ETO a tavasz elején igazolt Rachel Anne McCarthy találatával megszerezte a vezetést, a játék képe alapján megérdemelten. Ám néhány perccel később Kathleen White egy feleslegesnek mondható szabálytalanság után megkapta a második sárga lapját, emberhátrányba került a győri csapat.

Az FTC-Telekom nem tudott élni a létszámfölénnyel, támadójátéka továbbra sem volt jó, sőt, a védekezése esélyt adott a vendégeknek arra, hogy néhányszor a hátvédek mögé kerüljenek. Ebben a periódusban a kapuk alig-alig forogtak veszélyben. A 73. percben Csigi Esztert is kiállította Molnár Réka játékvezető, ismét tíz játékossal futballozott mindkét csapat.

Érdekes módon, talán ekkor tudta leginkább birtokolni a labdát a Ferencváros a győriek védekező harmadában, nagy helyzetig azonban csak egyszer jutott: miután Borók Dorina nem lépett ki az öt és felesen belül a kapujából, Vlada Kubaszova kapu felé segítette a labdát, ami a kapufát is érintve a gólvonal elé hullott, majd a kapus megfogta.

A hatperces hosszabbítás nagy részében az ETO már emberelőnyben játszott, Papp Luca a győriek térfelén belefutott ellenfelébe. Ennek ez a mérkőzés szempontjából nem volt nagy jelentősége, ám kizárta magát a csütörtöki második találkozóról.

A bajnoki kiírás szerint a párharc két győzelemig tart, ha az ETO három nap múlva (akár a 90 percet követő szétlövésben) ismét győz, megszerzi története első női labdarúgó-bajnoki címét a legmagasabb osztályban.

Ferencváros-ETO FC Győr 0-1 (0-0)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS