Simple Női Liga: Pünkösdhétfőn kezdődik a bajnoki döntő

2024. május. 19., 17:45   |    

Simple Női Liga: Pünkösdhétfőn kezdődik a bajnoki döntő

Pünkösdhétfőn kezdődik a Simple Női Ligát követő bajnoki döntő az alapszakasz legjobb két csapata között. Az első találkozón az FTC-Telekom a pályaválasztó, a mérkőzés 15.45-kor kezdődik a Kocsis Sándor Sporttelepen. Ezt, valamint a második meccset, sőt az esetleges harmadik találkozót is közvetíti az M4 Sport.

Ahogyan az elmúlt két idény végén is, sorozatban harmadszor is két zöld-fehér gárda jutott a végjátékba: az FTC-Telekom és az ETO FC Győr. A legutóbbi négy befejezett bajnokságot a Fradi nyerte, a hetedik bajnoki címe elnyerésében reménykedik. Az ETO korábban még nem volt bajnok, a 2022-es és a 2023-as ezüstérem az eddigi csúcs.

A 2021–2022-es idényben előbb mind a két csapat négy gólt szerezve nyerte az alapszakaszban a maga bajnoki mérkőzését, Győrben 4-0-re nyert az ETO, Budapesten 4-1-re a Ferencváros. A harmadik körben (akkor még nyolc csapat szerepelt az élvonalban, három kört játszottak) az FTC 3-0-ra nyert idegenben, 14 pontos előnnyel zárta az alapszakaszt. A bajnoki döntőben két sima győzelmet aratott, 4-1-re és 3-1-re nyert.

A 2022–2023-as szezonban a Fradi százszázalékos teljesítménnyel lett bajnok, 154-10-es gólkülönbséget ért el, mind a 22 meccsét megnyerte az alapszakaszban. A fővárosban 4-0-ra, a Rába partján 3-0-ra verte az ETO-t. A kétmeccses bajnoki döntőben az első találkozó szoros eredményt hozott a Groupama Arénában (1-0), a visszavágón már 3-0-ra nyert az FTC-Telekom.

A mostani szezonban eddig kétszer találkozott egymással a két csapat. Valójában ezekből az első, a győri meccs értékelhető, azon gól nélküli döntetlen született. Tavasszal, a megnyert Magyar Kupa-döntő után, tekintettel a sok sérültre és betegre is, Dörnyei Balázs szakvezető az U19-es csapatot szerepeltette a címvédő ellen a Kocsis Sándor Sportközpontban, Albert Flórián együttese 8-0-ra nyert.

A bajnoki kiírás szerint hétfőn játssza az első bajnoki döntőt a két csapat, majd május 23-án, csütörtökön, 17.30-kor következik a második „felvonás”. Ha ugyanaz nyer, mint az elsőn, bajnokot avatnak. Ha nem, harmadik mérkőzés dönt a 2023–2024-es idény bajnokáról, azt (még egyszer: ha szükség van harmadik találkozóra) vasárnap, május 26-án, este 8 órától vívják, a Groupama Arénában.

Az MTK előnybe került a bronzcsatában

Az MTK előnybe került a bronzcsatában

Az MTK előnyt szerzett a Simple Női Ligát követő rájátszásban, a 3. helyért vívott csatában. A kék-fehérek 2-1-re nyertek a Puskás Akadémia ellen. Folytatás szerdán, május 22-én, a Pancho Arénában.

Tovább


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS