Siófokon nyert a Ferencváros

2011. október. 30., 20:07   |    

Siófokon nyert a Ferencváros

Az OTP Bank Liga 14. fordulójának vasárnapi játéknapján a Ferencváros 2-0-ra nyert a Siófok otthonában, míg a DVSC hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Honvéddal.

Első hazai pontjait vesztette a Debrecen

DVSC-TEVA - Budapest Honvéd 1-1 (1-0)

Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Ring György)

Gólszerző: Szakály a 23., ill. Danilo az 54. percben

A kiegyenlített játékot hozó első negyedóra után a DVSC szerzett vezetést: a 23. percben Adamo Coulibaly cselezgetett a bal oldalon, majd a tizenhatos vonalánál középre húzódott, beadására Szakály Péter robbant be középen, és lőtt közelről a fővárosiak kapujába (1-0). A gól után kicsit esett a színvonal, a csapatok kevés helyzetet alakítottak ki. A szünet után a Debrecen volt a lendületesebb, mégis kiegyenlített a fővárosi csapat. Az 54. percben Torghelle Sándor csapott le egy labdára egy védelmi hiba után, önzetlenül Danilo de Oliveira elé tálalt, aki 15 méterről a bal felső sarokba lőtt (1-1). A debreceniek a hátralévő időben több helyzetet alakítottak ki, ám a Honvéd védelme derekasan állta a sarat, ezzel megszakadt a listavezető hibátlan hazai sorozata. A hajdúságiak tartják első helyüket, a Honvéd pedig visszavette a harmadik pozíciót a tabellán a DVTK-től.

 

Megérdemelt Ferencváros-győzelem Siófokon

FGSZ Siófok - Ferencvárosi TC 0-2 (0-1)
Vezette: Iványi Zoltán (Lémon Oszkár, Medovarszki János)
Gólszerző: Pölöskey a 26., Hakola a 75. percben

A mérkőzés elején a Ferencváros került fölénybe, a 26. percben pedig a vezetést is megszerezte a fővárosi gárda: Mark Otten ívelt előre, az ötösnél helyezkedő Pölöskey Péter pedig háttal a kapunak csúsztatott a bal sarokba (0-1). Az első játékrészre a Fradi fölénye volt jellemző, a hazaiak kapura alig voltak veszélyesek. A szünet után sem változott a játék képe, Détári Lajos csapata uralta a mérkőzést. A 74. percben Juha Hakola végzett el távoli szabadrúgást, a labda a lécről pattant a játéktéren túlra. Egy perccel később a vendégek játékosa már pontosabban célzott: egy rövid felszabadítás után Hakola a tizenhatos előteréből bombázott a kapu közepébe (0-2). A Ferencváros megtartotta előnyét, megszerezte a három pontot, és felzárkózott a középmezőnyhöz.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I - Veszprémben rajtol a forduló
Bajnokságok / Kupák
Európa-liga: Megszerezte első pontjait a Ferencváros
Bajnokságok / Kupák
Futsal BL - Kikapott a Sportingtól a Haladás
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal MK – Elkészült a második kör sorsolása

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS