Sopron: bevégeztetett...

2008. január. 25., 19:01   |    

Sopron: bevégeztetett...

Amint arra az elmúlt napok eseményei alapján számítani lehetett: az FC Sopron a pénteki határidőig nem élt fellebbezéssel a szövetség elsőfokú licencadó bizottságának 2008. január negyedikén kelt határozatával szemben, amellyel a testület elsőfokon megvonta a klub licencét.

Ennek megfelelően a határozat jogerőre emelkedett, ami egyet jelent azzal, hogy licenc híján az FC Sopront kizárják az élvonalbeli bajnokságból. Ennek az a menete, hogy a licencadminisztráció kezdeményezi az illetékes bizottságnál a kizárási eljárást, hiszen a Sopronnak megszünt a licence, ami az élvonalbeli indulás feltétele.

Így a szabályoknak megfelelően a klub eddigi eredményei törlődnek majd, és a csapat nulla ponttal a tabella 16. helyére kerül. Miután a Sopron mérkőzéseinek ötven százalékát lejátszotta, az ősszel ellene pontot, vagy pontokat szerző klubok nem veszítik el a megszerzett pontokat. A tavaszi fordulók során az a csapat, amelyiknek a Sopron lenne az ellenfele, mindig szabadnapos lesz, és az adott egyesületek automatikusan megkapják a három pontot, 3-0-ás gólkülönbséggel.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS