Sorozatban negyedik aranyérmével csúcstartó az MTK

2013. június. 10., 15:47   |    

Sorozatban negyedik aranyérmével csúcstartó az MTK

A címvédő MTK Hungária 7-2-re legyőzte a Hegyvidék SE-t, és ezzel sorozatban negyedik bajnoki címét nyerte meg. A női labdarúgó NB I 1984 óta íródó, közel három évtizedes történetében egymás után négyszer soha, egyetlen klub sem tudta megszerezni a bajnoki címet – Turtóczki Sándor és csapata ezzel nem csak ismét bajnok, de „csúcstartó” is lett.

A bajnokcsapat a mérkőzés nagyobb részében „osztálykülönbséggel” jobb volt, mint az egyébként az élmezőnyhöz tartozó, a tabella negyedik helyén álló ellenfele. A góllövőlistát 51 góllal vezető (tavaly 57 találattal lett gólkirály!) Pádár Anita két találatával, valamint Zágor Bernadett góljával a 8. percben már 3-0-ra vezetett az MTK és ez el is döntötte a mérkőzést. Pádár végül négy gólt szerzett, és a második félidőben Méry Rita is rúgott két gólt – a Hegyvidék, Staar Gabriella góljaival, a hajrá tíz percében kozmetikázta az eredményt.

Annak ellenére, hogy az MTK szombaton szerezte meg a bajnoki címet, nem a kék-fehérek fellépése volt a forduló legnagyobb érdeklődéssel várt meccse. Szombathelyen a Viktória Trend Optika FC és az Astra-Bíró-Kert FC gyakorlatilag az ezüstéremért lépett pályára, és a papírformát felborítva, a vendég fővárosi csapat győzött 2-0-ra.

A Viktória kezdte jobban a mérkőzést, a 4. percben Marsai Nikoletta távoli szabadrúgása a keresztlécen landolt. Nem sokkal később Sipos Lilla ugratta ki Nagy Dórát, aki 15 méterről a kifutó Kovács Klaudiába lőtte a labdát. A kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat, a 15. percben Szabó Boglárka szabadrúgását Bogdányi Evelin kiütötte, a berobbanó Fogl Katalin pedig négy méterről a kapuba emelt. Négy perc múlva Szekér Anita iramodott meg egyedül a jobb szélen, elhúzta a labdát a kifutó Bogdányi mellett, és 17 méterről a jobb sarokba passzolt. Bő negyedóra alatt, tekintélyes előnyre tett szert az Astra és a Viktória a mérkőzés végéig nem tudott felocsúdni a sokkból. A szombathelyiek idegesen, sok hibával, kapkodva játszottak, míg az Astra okosan futballozva őrizte meg előnyét.

A felsőház harmadik párjában a Szegedi AK vendégeskedett a tabella negyedik helyéért harcoló Feminánál. A rákospalotaiak egy roppant szerencsés öngóllal (Horváth Hanna szöglete Kardos Bernadett hátáról pattant a hálóba) szereztek vezetést a mérkőzés legelején, majd Boros Izabella egyenlítése után Ködmön Kinga még az első félidőben a hálóba belsőzte a mélységből felívelt labdát. A Femina vezetéssel fordult, de a második játékrész szegedi fölénnyel, helyzetekkel kezdődött. A vendégek több ziccert is elhibáztak, majd a 74. percben Szeitl Szilvia látványos fejesgóllal növelte hazaiak előnyét. Úgy tűnt eldőlt a meccs, de Zimányi Kovács Anikó okos emeléssel még szépíteni tudott – a Szeged erejéből azonban csak annyira futotta, hogy izgalmassá tegye a hajrát.

Az NB I-es tagságért vívott osztályozó visszavágóján a Páter Fit-Well Nagypáli 90 perc alatt ledolgozta a másodosztály ezüstérmese, a Győri ETO otthon szerzett, 3-1-es előnyét. Amikor pedig már a csapatok és a nézők is a 11-es párbajra készültek, a percekkel korábban beállt Szegedi Anita fejelt szép gólt – a 118. percben született találattal a zalai csapat bennmaradt az élvonalban.

Női NB I, rájátszás, 8. forduló:

Hegyvidék SE – MTK Hungária 2-7 (0-4)
Viktória-Trend Optika FC – Astra-Bíró-Kert FC 0-2 (0-2)
1. FC Femina – szegedi AK 3-2 (2-1)

Osztályozó az NB I-es tagságért:
Páter Fit-Well Nagypáli – Győri ETO 4-1 (2-1, 3-1, 3-1)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Egy pontot szerzett Győrben a Ferencváros, paksi siker a Kecskemét ellen
Bajnokságok / Kupák
Élen maradt a Kisvárda, pontot szerzett a Honvéd
Bajnokságok / Kupák
Fővárosi rangadót nyert az MTK, fehérvári siker a DVSC ellen
Bajnokságok / Kupák
Telt ház előtt játsszák Győrben a zöld-fehér rangadót

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS