Sorsoltak az európai kupákban

2024. június. 19., 15:04   |    

Sorsoltak az európai kupákban

Ellenfelet kapott a Ferencváros, a Paks, a Puskás Akadémia és a Fehérvár.

Az OTP Bank Liga 2023/24-es szezonját az FTC nyerte meg, a második helyen a Paksi FC végzett, a bronzérmet a Puskás Akadémia szerezte meg, míg a negyedik helyre a Fehérvár FC ért oda. Az első négy helyezett a következő szezonban a nemzetközi kupaporondon képviselheti hazánkat, az UEFA tegnapi, illetve mai nyoni sorsolásán pedig az is eldőlt, hogy kik ellen kezdik meg európai kupaszereplésüket a magyar csapatok. 

A bajnok Ferencváros az előző évek eredményes szereplésének köszönhetően a második körben csatlakozik a Bajnokok Ligája selejtezőjéhez, ellenfele az első kör egyik párosításának, a walesi The New Saints FC és a montenegrói FK Decic összecsapásának győztese lesz. A első mérkőzéséket július 23/24-én, míg a visszavágókat egy héttel később rendezik.

A bajnoki ezüstérmes és kupagyőztes Paksi FC az Európa-liga selejtezőjének első fordulójában a román kupagyőztes, másodosztályú Corvinul Hunedoara csapatával mérkőzik meg. A párharcokat július 11-én és 18-án rendezik. A Paks hazai pályán kezd.

Az Európa Konferencia-ligában a bronzérmes Puskás Akadémia az ukrán Dnyiprót, míg a negyedik Fehérvár az azeri Sumqayitot kapta ellenfélül. Mindkét együttes a második selejtezőkörben csatlakozik a küzdelmekhez, a mérkőzések időpontja július 25. és augusztus 1.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS