Szombathelyre látogat az ETO az NB II harmadik fordulójában

2022. augusztus. 13., 11:30   |    

Szombathelyre látogat az ETO az NB II harmadik fordulójában

Az immár szokásos menetrend szerint kilenc mérkőzést rendeznek vasárnap, egyet hétfőn a Merkantil Bank Liga következő fordulójában. A slágernek a Haladás–ETO találkozó ígérkezik.

GYIRMÓT FC GYŐR–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE

(Vasárnap, Gyirmót, 17.30)

Csertői Aurél együttese kiválóan kezdte az új szezont, mindkét mérkőzésén négy gólt szerzett, vezeti is a tabellát. Otthon és idegenben is nyert. A Békéscsaba az első fordulóban, idegenben, kikapott a Pécsi MFC-től, aztán kiütötte a Kórház utcában a Kazincbarcikát (6-1). A tavaszt is nézve, a legutóbbi három idegenbeli bajnoki mérkőzését szerzett gól nélkül elveszítette.

 

TISZAKÉCSKEI LC–DIÓSGYŐRI VTK

(Vasárnap, Tiszakécske, 17.30)

A mérkőzés kérdése nyilvánvalóan az, hogy kilábal-e a hullámvölgyből a DVTK. Az idény előtt a feljutást célként megjelölő gárda mindkét eddigi bajnokiját elveszítette a szezonban, idegenben a Siófoktól, otthon a Soroksártól kapott ki. A Tiszakécske egyike a majdnem a mezőny felét kitevő, kilenc hárompontos csapatnak, otthon megverte a Mosonmagyaróvárt, majd idegenben kikapott a Kozármislenytől.

 

SOROKSÁR SC–AQVITAL FC CSÁKVÁR

(Vasárnap, Soroksár, 17.30)

A fővárosi csapat nagyszerű kezdte a Merkantil Bank Liga 2022–2023-as idényét, a Kozármisleny elleni 3-1 még abszolút papírformaeredmények számít, de a diósgyőri 2-1 bravúr volt. Lipcsei Péter legénysége január 30. óta mindössze egy bajnoki meccsét veszítette el pályaválasztóként. A Csákvár sem kezdett rosszul, a Haladás elleni, szombathelyi 1-1 után 1-0-ra megverte otthon a Siófokot. Április 6. óta mindössze egyszer veszített idegenben a Merkantil Bank Ligában – de éppen Soroksáron.

 

SZOMBATHELYI HALADÁS–ETO FC GYŐR

(Vasárnap, Szombathely, 17.30)

Az óriási élvonalbeli hagyományokkal is rendelkező párharc szereplői közül a vasi zöld-fehérek az első fordulóban, pályaválasztóként, 1-1-et játszottak a Csákvárral, majd idegenben 1-0-ra legyőzték az albérletben játszó Nyíregyházát. Rossz a csapat hazai mérlege, tavaly december 5. óta mindössze egyszer, a Diósgyőr ellen nyert bajnoki mérkőzésen a Rohonci úton. Igaz, a legutóbbi négy hazai meccsből csupán egyet veszített el. Az ETO is jobb rajtban reménykedett, két forduló után csak három ponttal áll, pedig mindkétszer Győrben játszhatott. A Nyíregyháza legyőzése után kikapott a Szeged-Csanádtól.

 

SZENTLŐRINC SE–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA

(Vasárnap, Szentlőrinc, 17.30)

A Szentlőrinc két forduló után egy ponttal áll, ez nem sok. Ám nem árt tudni, hogy a csapat a mezőny két tavasszal még NB I-es gárdájával, a Gyirmóttal és az MTK-val játszott. A kisalföldi vereség (0-4) után a kék-fehérekkel 3-3-t játszott, 1-3-ról felállva. A szegediek hasonló nehéz sorsolást kaptak, az első fordulóban 2-1-re kikaptak az MTK-tól, majd idegenben legyőzték az ETO gárdáját.

 

MTK BUDAPEST–DOROGI FC

(Vasárnap, Hidegkuti Nándor Stadion, 19.00)

A kék-fehérek elrontották a szentlőrinci mérkőzésük hajráját, 3-1-es vezetés után veszítettek el két pontot, az utolsó 12 percben két gólt kapva. Az első fordulóban, a Hungária körúton, 2-1-re megverték a Szeged-Csanádot. A Dorog mérlege eddigi gyenge, vereség Kazincbarcikán (0-2), majd vereség otthon, a Gyirmót ellen (1-4). A két csapat 2020 márciusában játszott legutóbb egymás ellen, a legutóbbi négy összecsapást kivétel nélkül az MTK nyerte.

 

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC–BUDAFOKI MTE

(Vasárnap, Kazincbarcika, 19.00)

A borsodiak felemásan rajtoltak, a Dorog elleni sima hazai győzelem után súlyos vereséget szenvedtek Békéscsabán (1-6). A Budafok ugyancsak a sok gólt kapó csapatok közé tartozik, Ajkán kikapott 3-0-ra, majd 2-2-es döntetlent játszott a Promontor utcában a Pécsi MFC-vel.

 

PÉCSI MFC–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR

(Vasárnap, Pécs, 19.00)

A PMFC az első fordulóban otthon megverte a Békéscsabát (1-0), majd elvitt egy pontot Budafokról (2-2). November 28. óta csak egyszer a Vasas, egyszer pedig, még tavasszal, éppen a Békéscsaba nyert vendégként a PMFC ellen a Merkantil Bank Ligában.  Az újonc mosonmagyaróvári csapat egygólos vereséget szenvedett a nyitányon, Tiszakécskén, majd otthon legyőzte az Ajkát.

 

FC AJKA–HR-RENT KOZÁRMISLENY

(Vasárnap, Ajka, 19.00)

Az Ajka 3-0-ra megverte otthon a Budafokot, továbbra is jó a hazai mérlege, február 6. óta kilenc hazai bajnokiból hatot megnyert, három döntetlenre végződött. A Kozármisleny idénybeli eddigi mindkét bajnoki meccsére igaz, 3-1-re nyert a pályaválasztó. A soroksári vereség után jött a Tiszakécske elleni hazai győzelem.

 

BFC SIÓFOK–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS

(Hétfő, Siófok, 19.00)

A Siófok eddig kizárólag egygólos mérkőzéseket játszott, másképpen, a Siófok első két bajnokiján a 2022–2023-as idényben, az első gól egyben győztes gól is volt. A somogyi gárda az első fordulóban 1-0-ra megverte a Diósgyőrt, majd 1-0-ra kikapott Csákváron. A Nyíregyháza rosszul rajtolt, de amúgy rá is igaz, hogy mindkétszer az első gól döntött a mérkőzésén. Kettőből kétszer kikapott 1-0-ra. Előbb az ETO-tól Győrben, majd a sényői albérletben a Haladástól.

 

 

 

 

 

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS