Telt ház előtt játsszák Győrben a zöld-fehér rangadót

2024. október. 25., 14:23   |    

Telt ház előtt játsszák Győrben a zöld-fehér rangadót

Az OTP Bank Liga 2024–2025-ös idényének első körét (az elhalasztott mérkőzésektől eltekintve) lezáró 11. fordulóban három mérkőzést szombaton, hármat pedig vasárnap rendeznek. A listavezető Ferencváros telt ház előtt lép majd pályára vasárnap este az utóbbi öt fordulóban veretlen ETO ellen.

PUSKÁS AKADÉMIA–DIÓSGYŐRI VTK
(Szombat, Pancho Aréna, 14.45)
Hornyák Zsolt együttese a szerzett pontokat tekintve azonos pontszámmal áll a Ferencvárossal, a vesztetteket nézve három a hátránya. Kiváló a hazai mérlege, a legutóbbi nyolc (!) bajnoki találkozóját megnyerte a Pancho Arénában. A Diósgyőr legutóbb, az MTK ellen elveszítette heteken át őrzött veretlenségét, idegenben viszont a legutóbbi három alkalommal nem kapott gólt. Nyerni tudott Debrecenben és Nyíregyházán is.

FEHÉRVÁR FC–DEBRECENI VSC
(Szombat, Székesfehérvári Sóstói Aréna, 17.15)
Mind a két csapat azt remélte, sokkal jobban fog állni az első kör után. Most még kozmetikázhatnak, egyelőre a DVSC hét ponttal a tizenegyedik, a Fehérvár kilenccel a kilencedik. A legutóbbi négy (!) bajnoki mérkőzésén egyik sem szerzett pontot. A fehérváriak otthon legutóbb kikaptak a Pakstól, pedig március óta őrizték hazai veretlenségüket. A DVSC idegenben a legutóbbi három meccsén hét gólt kapott.

MTK BUDAPEST–ÚJPEST FC
(Szombat, Hidegkuti Nándor Stadion, 20.45)
A kék-fehérek 9 mérkőzésen 18 pontot gyűjtöttek eddig, három győzelem után háromszor kikaptak, majd megint nyertek háromszor. Az Újpest a Ferencváros elleni derbi elveszítése óta nem kapott ki, tíz mérkőzés után 17 pontja van. A kék-fehérek pályaválasztóként csupán háromszor játszottak eddig, a Ferencvárostól kikaptak, a Nyíregyházát és a Kecskemétet legyőzték. Az Újpest vendégként Pakson és a Groupama Arénában kikapott, de azóta győzött Kecskeméten és Zalaegerszegen. Az előző idényben az MTK mind a három mérkőzését megnyerte az Újpest ellen.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Vasárnap, Nyíregyháza Városi Stadion, 13.00)
A Szpari a legutóbbi két, a ZTE a legutóbbi három fordulóban nem szerzett pontot. Az újonc a nyolcadik, a zalai csapat a tizedik helyen áll, három pont köztük a különbség, de a vesztett pontokat tekintve egyformán állnak. A Nyíregyháza a DVSC elleni hazai siker után a másik keleti derbijét már elveszítette, a DVTK ellen. A ZTE a mostani idényben az eddigi négy idegenbeli bajnokiján csupán egy pontot gyűjtött.

PAKSI FC–KECSKEMÉTI TE
(Vasárnap, Paksi Stadion, 15.15)
A zöld-fehérek a legutóbbi három bajnoki meccsükön kilenc pontot gyűjtöttek, rajtuk kívül ezzel csak az MTK dicsekedhet. Pályaválasztóként mind a négy eddigi bajnokit megnyerték a 2024–2025-ös idényben, az első hármat 2-1-re, a Ferencváros ellenit 3-1-re. A KTE gödörben van, a legutóbbi hat bajnoki meccsét elveszítette. Idegenben négyből négyet veszített eddig a szezon kezdete óta. Amióta a KTE visszajutott az NB I-be, még nem szerzett gólt Pakson, igaz, két meccsen mindössze egyet kapott.

ETO FC GYŐR–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Vasárnap, ETO Stadion, 17.55)
A bajnokságot gyengén kezdő ETO az utóbbi öt mérkőzésén veretlen maradt, mind a 11 pontját ebben a periódusban szerezte. A Ferencváros, amely csütörtökön emberpróbáló nemzetközi kupamérkőzést játszott az OGC Nice-szel, a bajnokságot eddig csak egyszer, a Paks ellen botlott meg, éppen a Tottenham elleni Európa-liga-találkozó után. Pascal Jansen együttese mindössze háromszor játszott eddig vendégként az OTP Bank Liga 2024–2025-ös idényében, a mérlege két győzelem és egy vereség.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Futsal BL – Három vereséggel búcsúzott a Haladás
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I - Veszprémben rajtol a forduló
Bajnokságok / Kupák
Európa-liga: Megszerezte első pontjait a Ferencváros
Bajnokságok / Kupák
Futsal BL - Kikapott a Sportingtól a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS