Több mint 250 kislány focizhatott a telki edzőközpontban

2024. június. 15., 10:41   |    

Több mint 250 kislány focizhatott a telki edzőközpontban

A Női Labdarúgás Napja alkalmából, június 14-én több mint 250 kislány érkezett a válogatottak edzőközpontjába, Telkibe, hogy a kisebb korosztályok legjobbjai megmutathassák focitudásukat többek között a női A-válogatott szövetségi kapitányának, Szarvas Alexandrának.

Az U14-es régiók válogatottjainak zárótornája mellett az idei szezonban először kiírt U10-U12-es bajnokság legjobbjai is régiós válogatott-torna keretein belül léptek pályára. A mérkőzésekkel párhuzamosan a legkisebbek is játékhoz jutottak a jövő női labdarúgó-nemzedékét támogató UEFA Disney Playmakers programnak köszönhetően, amelynek célja minél több kislánnyal megismertetni és megszerettetni a labdarúgást a varázslatos Disney-világon keresztül. A szövetség ehhez hasonló programokkal készül a jövőben is a legkisebbek számára.

A tornáknak nem volt tétje, hiszen inkább az egyéni teljesítményen és aktivitáson volt a hangsúly, mintsem a csapat eredményességén. Az U14-es zárótorna egyik célja a legkiemelkedőbb tehetségek megfigyelése volt. Ennek megfelelően Turtóczki Sándor és Kiss László is jelen volt a tornán, hogy információkat gyűjtsenek az U14-es korosztály legjobbjaiból alakuló U15-ös nemzeti együttes keretének összeállításához.

Az eseményen Dénes Dorka női szakágvezető köszöntötte a játékosokat. Az U10-U12-es korosztálynak az ajándékcsomagokat Szarvas Alexandra szövetségi kapitány, illetve Csiszár Henrietta 120-szoros válogatott játékos, a női A-válogatott csapatkapitánya adta át. Az U14-es régiók válogatottjainak Csiszár Henrietta mellett Rácz Zsófia, az U19-es válogatott szövetségi edzője nyújtott át az emlékérmeket.

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS