Várdai és debreceni siker a vasárnapi játéknapon

2024. május. 12., 22:05   |    

Várdai és debreceni siker a vasárnapi játéknapon

A Kisvárda és a DVSC is győzelemmel búcsúzott saját közönségétől, előbbi a Mezőkövesdet, utóbbi a Fehérvár FC-t győzte le az OTP Bank Liga 32. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Kisvárda Master Good-Mezőkövesd Zsóry FC 4-3 (4-0)

Amíg a Mezőkövesd enerváltan játszott a tét nélküli összecsapáson, addig a Kisvárda igyekezett szépen búcsúzni a közönségétől, így az első perctől nagy fölényben volt. A kombinatívan és nagy kedvvel futballozó hazaiak bő negyedóra után megszerezték a vezetést, ráadásul ezt követően sem vettek vissza a tempóból, sorra vezették a veszélyes akciókat és dolgozták ki az újabb helyzeteket. A játék képe alapján nem volt meglepő, hogy a Kisvárda 3-0-ra ellépett. A Mezőkövesdnek csak ezután volt két lehetősége, de a szünet előtti slusszpoén egy gyors kontra végén ismét a Kisvárdáé volt. A második félidőre a vendégek kettős cserével próbálták frissíteni a csapatukat, de nem elsősorban ennek volt köszönhető, hogy kiegyenlítettebbé vált a játék, sokkal inkább annak, hogy a Kisvárda kevésbé erőltette a támadásokat a biztos előnye birtokában. A térfélcserét követően jószerivel teljesen eseménytelenül teltek a percek, legtöbbször az egyik csapat passzolgatott a középpályán. A Mezőkövesd a hajrában ugyan váratlanul három gólt is szerzett - az elsőt az újonc Ináncsi lőtte, Molnár pedig duplázott -, de a Kisvárda az első félidőben nyújtott teljesítményének köszönhetően megérdemelten diadalmaskodott. A sereghajtó sorozatban hetedik vereségét szenvedte el és immár kilenc kör óta nyeretlen az élvonalban.

Debreceni VSC-Fehérvár FC 1-0 (0-0)

Az első félidő rendkívül eseménydús volt, gyakorlatilag a gólon és a piros lapon kívül mindent láthatott a közönség. A vendégek jóval közelebb álltak a vezetés megszerzéséhez, de vagy Megyeri védett hatalmasat, vagy - amikor már a debreceni hálóőr is tehetetlen lett volna - a kapufa hárított.
A második játékrész már messze nem volt ilyen izgalmas, a Debrecen vendéglátóként becsülettel próbálkozott, a Fehérvárnak pedig egy-egy kisebb lehetősége akadt. A hajrában ugyanakkor megszerezte a vezetést a Loki, a belső védő Dreskovic kapásból lőtt óriási gólt, miután egy szögletet követően kifejelték a labdát. A Debrecen egy újabb ziccernél eldönthette volna a három pont sorsát, de a helyzete kimaradt. Így az utolsó percekben még védekeznie kellett, amit aztán sikeresen meg is tett, és győzelemmel búcsúzott a Nagyerdei Stadion közönségétől. A hajdúsági gárda - amely sorozatban a harmadik hazai összecsapásán győzött 1-0-ra - ezzel biztosan az ötödik helyen végez. A fehérváriaknak viszont a zárófordulóban a Diósgyőr ellen kellene bebiztosítaniuk a bronzérmes pozíciójukat.

OTP Bank Liga NB I. 32. forduló

Sorsolás
05-17
2025. 05. 17.
ZTE Aréna
05-17
2025. 05. 17.
Szusza Ferenc Stadion
05-17
2025. 05. 17.
DVTK Stadion
05-17
2025. 05. 17.
Kecskeméti Széktói Stadion
05-17
2025. 05. 17.
Debreceni Nagyerdei Stadion
05-17
2025. 05. 17.
Groupama Aréna

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS