Videoton-győzelemmel kezdődött a forduló

2010. szeptember. 24., 21:20   |    

Videoton-győzelemmel kezdődött a forduló

Az NB I 8. fordulójának nyitómérkőzésén a Videoton hazai pályán 3-1-re nyert a Szombathelyi Haladás ellen, a játéknap másik találkozóján az Újpestnek a hosszabbításban szerzett góllal sikerült megszereznie a három bajnoki pontot a Szolnok ellen.

Élre állt a Videoton

Videoton FC - Szombathelyi Haladás 3-1 (1-0)
Vezette: Berger József (Forgács Attila, Vígh Tibor)
Gólszerző: Alves a 12., Alves a 60. Gosztonyi a 75., illetve Kenesei (11-esből) az 51. percben

Már az első negyedórában vezetést szerzett a Videoton, a 12. percben Andres Alves két védőn is átjátszotta magát, majd 17 méterről a bal sarokba csavart (1-0). Az első félidőben a Haladás többször is egyenlíthetett volna, Oross Márton lövésénél például Mladen Bozovic hárított bravúrral . A második félidő elején azonban a hazai kapus is kapitulált, a vendégek tizenegyesből egyenlítettek. Az 51. percben egy eladott labdát követően Elek Ákos a tizenhatoson belül szabálytalankodott Schimmer Szabolccsal szemben, a megítélt büntetőt Kenesei Krisztián váltotta gólra (1-1). Az egyenlítés után beindult a Videoton: a 60. percben Andres Alves duplázott (2-1), majd negyedórával később egy lepattanót Gosztonyi András lőtt a kapuba (3-1). A Videoton végül sima győzelemmel tartotta otthon a három bajnoki pontot, és ezzel élre állt a tabellán.


A hosszabbításban döntött az Újpest

Újpest FC - Szolnoki MÁV FC 1-0 (0-0)
Vezette: Kovács J. Zoltán (ifj. Tóth Vencel, ifj. Kormányos Gábor)
Gólszerző: Balogh a 93. percben

Az Újpest irányított a mérkőzés elején, de a fővárosiak nem tudtak komoly veszélyt kialakítani a szolnoki kapu előtt. A hazaiak nem tudtak mit kezdeni mezőnyfölényükkel, a vendégek tizenhatosa előtt rendre megtorpantak támadásaik. A 22. percben Tisza Tibor léphetett ki a védők közül a jobb oldalon, a tizenhatoson belül, kissé kiszorított helyzetből kapura lőtt, a labda azonban elsuhant a bal sarok mellett. A 36. percben Tisza beadása után Nikola Mitrovic csúsztatott fejjel, próbálkozása nem sokkal tévesztett célt. Az Újpest a második félidőben is derekasan rohamozott, de a vendégek becsülettel állták a sarat. A Szolnok biztos védekezését egy percre sem adta fel, még úgy sem, hogy ezzel a taktikával nem nagyon adódott lehetőségük a gólszerzésre. Az Újpest végül a hajrában megszerezte a győztes gólt, a 93. percben Balogh Balázs vállalkozott lövésre a tizenhatoson kívülről, a labda megpattant egy szolnoki játékoson, és védhetetlenül pattant a vendégek kapujába (1-0).


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Futsal BL - Kikapott a Sportingtól a Haladás
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal MK – Elkészült a második kör sorsolása
Bajnokságok / Kupák
Futsal BL - Vereséggel rajtolt a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS