Még várni kell az MTK első sikerére

2023. augusztus. 11., 23:26   |    

Még várni kell az MTK első sikerére

Az újonc MTK Budapest gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

OTP Bank Liga, 3. forduló:
MTK Budapest-Kisvárda Master Good 0-0
MTK Budapest: Demjén - Hej, Kádár, Bobál D. - Várkonyi (Kovács M., a szünetben), Kata, Thian, Bognár (Stieber, 69.), Antonov - Németh K. (Molnár R., 83.), Zsóri (Zuigeber, 69.)
Kisvárda Master Good: Kovács M. - Cipetic, Jovicic, Széles - Makowski (Camaj, 59.), Lucas (Szőr, 83.), Körmendi (Ötvös, a szünetben), Vida - Navratil (Kovacic, 59.), Mesanovic, Spasic (Ilievski, 73.)

A vendégek kezdték jobban a találkozót, mert az erősségüknek számító gyors ellentámadásokból kétszer is veszélyeztettek az első tíz percben. Az MTK is próbálkozott, de kísérletei kevesebb veszélyt okoztak, miközben a védelmének továbbra is gondot jelentettek a kisvárdai kontrák, egy ilyen végén Demjénnek kellett nagyot védenie. A túloldalon Kovács Marcellnek csak egyszer, a játékrész hajrában volt nehezebb dolga. Térfélcserét követően a fővárosiak voltak kezdeményezőbbek, a meccs addigi legnagyobb helyzetét azonban Zsóri kihagyta, míg Bognár 18 méteres lövését a pályafutása első élvonalbeli meccsén védő Kovács hárította bravúrral. Az MTK-rohamok után kiegyenlítetté vált a találkozó, mindkét csapat tudása elfogyott a 16-os előterében, így ebben a periódusban csak egy kisvárdai szabadrúgás adott munkát a kapusoknak. Bár a hosszabbításban Demjén még egy nagyot védett Ilievski lövésénél, összességében a hajrára sem tudtak újítani a csapatok, így igazságos pontosztozkodással zárult az összecsapás. A kék-fehérek így továbbra is nyeretlenek az élvonal jelenlegi idényében, míg a Kisvárda megőrizte veretlenségét a fővárosi klub vendégeként, ugyanis négy siker mellett ez volt a harmadik döntetlenje az MTK otthonában.

Rangadót is hoz az OTP Bank Liga első teljes fordulója

Rangadót is hoz az OTP Bank Liga első teljes fordulója

Péntektől vasárnapig rendezik az OTP Bank Liga 3. fordulójának mérkőzéseit. Ez lesz az első teljes forduló az idényben, olyan rangadóval, mint a Ferencváros és a Puskás Akadémia találkozója.

Tovább


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS